19.04.2024 23:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Люди хочуть сьогодні кращого життя. А так не буває» — регіонал

Для проведення реформ потрібна підтримка людей. Про це в інтерв'ю «Газеті по-українськи» сказав народний депутат від Партії регіонів Володимир Рибак.

«Реформи обов'язково когось зачіпають. Люди хочуть сьогодні кращого життя. А так не буває. Наше завдання, щоб 60–70 відсотків людей стали середнім класом і щоб цей клас розвивався. Заробітної плати має вистачати на квартиру, на виховання дітей, на відпустку. Якби така ситуація була сьогодні, то ми могли би просувати реформи далі. Зараз ми на стадії, коли треба дати поштовх для розвитку бізнесу й економіки, щоб з'явилися запаси. Коштів на регіональні програми не вистачає, бо пріоритет номер один — заробітна плата. Закладено її зростання на 15–20 відсотків. Люди мають побачити, що прийшла ця влада і вони на 200–300 гривень отримують більше.

Те саме з пенсіями. Тоді підтримають реформи. Коли пройде адміністративна реформа, треба буде подивитись, як зробити так, щоб усі регіони заробляли гроші. Що краще працюватимуть, то більше коштів їм залишатиметься. Це буде дуже важко. Уявіть, сказати двом начальникам, що дві області можуть урівноважити одна одну й об'єднатися. Це ж із двох начальників один залишається. З двох райвідділів міліції, судів та пенсійних фондів — по одному. Це ж хтось буде без роботи — й пішло-поїхало. Тільки цього нам зараз не вистачало для повного щастя. Але колись таке буде», — зауважив Рибак.

Потрібні десятиріччя, щоб відчути результат від реформ, вважає він.

«Перша каденція президента Януковича завершуватиметься, люди оцінюватимуть його роботу. Або вони сприймуть реформи, підтримають Віктора Федоровича й повторно оберуть президентом, або скажуть „ні“ й шукатимуть кращої долі в іншій людині», — підсумував Рибак.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-11-2011 17:47 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100