29.03.2024 17:40 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Журналіст Мустафа Найем вимагає від Пшонки перевірити законність призначення судді. Документ

Журналіст Мустафа Найем просить Генпрокуратуру перевірити факти порушення закону під час голосування у Верховній Раді за призначення Олександра Пасенюка суддею Конституційного Суду.

Як повідомив Найем у своєму блозі на «Українській правді», відповідну заяву він подав у ГПУ 8 листопада 2011 року, інформує «Спротив».

У заяві журналіст нагадує, що відповідно до закону про регламент Верховної Ради голосування 3 листопада мало бути таємним, кожен депутат мав кинути у скриньку один бюлетень.

Однак журналісти та телеоператори зафіксували, що депутат фракції «Блоку Литвина» Юрій Литвин вкинув у скриньку для голосування одразу декілька бюлетенів.

Цей факт також зафіксували члени лічильної комісії – про порушення закону було повідомлено при складанні протоколу цієї комісії та на засіданні Верховної Ради, зазначає журналіст.

Попри це, як відомо, результати голосування за кандидатуру Пасенюка були оголошені – і він склав присягу.

Журналіст Найем просить генпрокурора Віктора Пшонку перевірити викладені ним факти та в разі підтвердження порушення закону порушити відповідну кримінальну справу.

Копію відеозапису, на якому зафіксовано вкидання бюлетенів, він додає до заяви.

 

Найем нагадує, що згідно зі ст. 97 КПК України, прокурор зобов'язаний прийняти рішення по заяві чи повідомленню про злочин не пізніше 3-денного строку – і або порушити кримінальну справу, або відмовити в її порушенні, або направити заяву за належністю.

Перевірка фактів, викладених у заяві, має бути здійснена в термін не більше 10 днів.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-11-2011 13:16 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100