23.04.2024 13:54 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Що ми, 12-річні діти, робили на Майдані?

В листопаді 2004 мені було 12 років. Я пам'ятаю події Помаранчевої Революції. Події, які сколихнули всю країні. Мільйони українців готові були на смерть відстояти своє право на чесний вибір.

Я тоді вчилася у восьмому класі і гарно пам'ятаю, як всі вчителі нашої гімназії по черзі їздили від нашого міста на Майдан. Люди з помаранчевою символікою на одязі і з вірою в очах заповнили все наше місто.

Від мене в мої 12 років беззаперечно було мало користі для революції. Так казали дорослі. Я ж в це не вірила зовсім. Ми з моєю подругою Аньою в той час морозними вечорами і обмерзлими руками заклеювали місто наклейками ПОРИ, Ющенко ТАК та Інтер бреше. Ми теж вірили в нашу перемогу.

Ми вірили в те, що від нас щось залежить, від носіння тієї символіки і від того,  що ми переконували наших однокласників, що кандидат Янукович, м'яко кажучи, не принесе ніякої користі для України.

Нами ніхто не керував крім Віри. Батьки забороняли їздити нам, дітям, на Майдан, хоча самі відстоювали його ідею. Вони хотіли нас захистити. Ми ж в свою чергу хотіли допомогти їм. Ми їздили після уроків, а подекуди замість них, на Майдан. Я возила харчі, які брала вдома. Мама просто робила вигляд, що вірить, що я в 12 років могла з'їсти за день, як 4 дорослих чоловіки. Вона мені нічого не казала.

І таких як ми було сотні тисяч. Тепер я знаю, що перемога була і за нами двома – 12-річними дітьми, які обмерзлими руками заклеювали місто помаранчевою символікою.

А сьогодні нам влада, проти якої ми тоді виступали, забороняє святкувати цей день. Подекуди складається враження, що вони просто бояться цього дня, як дня своєї поразки. Вони бояться повторення цього дня.

На фото Катерина Аврамчук на Майдані Незалежності 22 листопада 2011 року

 

Сьогодні я знову на Майдані. Сьогодні мені не 12 років, проте я все-одно Вірю. Вірю в нашу перемогу, а не перемогу якоїсь політичної сили. Я вірю в правду.

 

Катерина Аврамчук,  ВМГО "Молодіжний Націоналістичний Конгрес

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-11-2011 13:06 | Кількість переглядів 231 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100