20.04.2024 03:04 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Амністія за вбивство студента, довічне – за міліціонера

Прокуратура вимагає довічного ув’язнення для мешканця села Семиполки Віталія Запорожця, який із мисливської рушниці застрелив майора міліції. Хоча односельці кажуть, що міліціонер тероризував їх. Справа навіть не в тому, що вони кажуть, а в тому що роблять: збирають гроші на адвокатів, пікетують суд. Схоже, міліціонер їх таки справді дістав. Сподіваюся, ніхто, крім працівників прокуратури, не буде казати, що міліціонерові дісталося якесь неправильне, бандитське село?..

Водночас, одного з міліціонерів, винних у загибелі в Шевченківському райвідділі столиці в травні 2010-го студента Ігоря Індила, вже амністували. Цей так би мовити правоохоронець не перевірив, на підставі чого був запроторений до «мавпятнику» хлопець, не викликав швидку, коли той кілька годин помирав на його очах. Саме в цю ніч Ігорю мало виповнитися 20 років.

Ми живемо в державі, де репресивний апарат в рази чисельніший та дорожчий за армію (за словами Степана Гавриша, на різноманітних правоохоронців з держбюджету пішло 22 млрд. грн..., тоді як на оборону – 8,2).

При цьому, за даними правозахисників, за десять місяців цього року в райвідділах міліції загинули 32 особи, минулого – 19. І за таких умов амністують міліціонера-вбивцю, а вбивці міліціонера хочуть дати довічне! І хтось після цього вірить у те, що влада справді хоче щось змінити?! Навпаки, подібним чином влада дає зрозуміти: в подібній ситуації вона на боці репресивних органів, а не громадян.

 

Дмитро Шурхало, Радіо Свобода

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-12-2011 23:12 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100