29.03.2024 16:23 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Як опер свідчив проти майданівця під копірку. Відео

Відремонтований Печерський суд. Суддя Крістіна Тарасюк слухає одного з останніх свідків у справі Сергія Костакова — податкового майданівця, якого звинувачують у побитті машини під час блокування вулиці Інститутської. Обвинувачення підтримує Віталій Панов. Як і більшість у цій справі, свідок — міліціонер. Сергій Чабанюк тоді працював опером карного розшуку Шевченківської міліції. Як тільки Майдан зайняли повсталі підприємці, опера разом з іншими відправили туди.

Чабанюк свідчить типово для цієї справи. Спочатку  — нічого не пам`ятає. «Просто пам`ятаю прізвище Костакова, і що він один з учасників акцій протесту. Що там ще?». Що саме сталося з автомобілем банку, який вирішив проїхати крізь мітингувальників; хто його пошкодив; де стояв і як виглядав при цьому Костаков — нічого цього міліціонер пригадати не можете. Як і його попередники — свідки у цій справі з Шевченківської міліції.

Але при цьому свідок знає, де суду треба шукати відповіді. У записах слідчого. «Мабуть, це була весна», — говорить він про Податковий майдан, що розпочався в листопаді 2010-го. «Я не пам`ятаю. Якби протокол допиту мене. Є протокол? Я б ознайомився...».

Суддя Тарасюк зачитує, що саме слідчий написав з посиланням на Чабанюка. Виявляється, свідок бачив як Костаков і машину бив, і перекинути намагався, і водію щось страшне кричав.

«Ви підтримуєте ці покази?», — швидко перепитує прокурор Панов.

«Звичайно. Підтримую в повному обсязі», — швидко підтверджує міліціонер Чабанюк.

Обвинувачений і його адвокати півгодини просять свідка і суддю подивитися міліцейське ж відео про цей напад. І свідок, і суддя, і прокурор — проти. «Це буде затягувати процес», — пояснює прокурор.

Податковий майданівець намагається захиститися. Він звертає увагу, що протокол допиту Чабанюка слово в слово збігається з протоколом допиту іншого свідка — теж міліціонера Ковальчука. Він запитує дещо ріторично, чи не означає це, що протоколи їхніх допитів сфабрикував слідчий, а опери просто підписали папірці на прохання колеги.

«Можливо, в мене була така сама думка як в Ковальчука. А в Ковальчука — така сама як в мене», — народжує незламне пояснення міліціонер Чабанюк.

Майданівець перепитує — ну хіба могли співпасти 132 слова підряд — із комами та крапками.

«Думаю, так», — не червоніє опер, переведений до патрульної служби міністерства.

Відео, яке він відмовився переглянути, можете подивитися Ви. На цьому відео Костаков впізнав свідка. Як стверджує майданівець, не він, а перевдягнуті міліціонери (у тому числі Чабанюк) навмисно напали на машину. Обвинувачений просить звернути увагу на хлопця у світлому на 25-секунді цього ролику. На переконання Костакова, це опер Чабанюк.

 

 

Єгор Соболєв, Свідомо

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-01-2012 14:33 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100