28.03.2024 10:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Гроші за вишку Бойка платили у банк Льовочкіна?

Кошти за плавучу бурову установку для «Чорноморнафтогазу» були перераховані в банк Trasta Komercbanka, кінцевими власниками якого є українські бенефіціари.

Про це йдеться в публікації «Української правди» «Відлуння скандалу року: гроші за вишку Бойка платили у „свій“ банк».

Як відомо, в 2011 році бурова вишка була куплена в компанії Highway Investment Processing LLP, як установили ЗМІ з переплатою в 150 мільйонів доларів, за яку сплатили 400 мільйонів доларів.

«Українській правді» вдалося з'ясувати, що банк Trasta Komercbanka є спільним бізнесом громадянина Латвії Ігоря Буймістера та групи неназваних осіб, найпевніше, українських бенефіціарів групи «РосУкрЕнерго», де їхні частки поділені в приблизній пропорції 50% на 50%.

Безпосередньо Буймістер володіє 43% акцій банку. Ще 9,31% належать британцю Чарльзу Трехерну (Charles Edward Treherne), який станом на березень 2011 року був заступником глави наглядової ради австрійської компанії Centragas, яка володіла 50% у «РосУкрЕнерго».

Донедавна Трехерн навіть входив до наглядової ради банку, а зараз є радником глави правління. Тобто він уже тривалий час інтегрований у Trasta Komercbanka.

Решта акцій банку Trasta Komercbanka розпорошені між компаніями з Латвії, Нідерландів, Люксембургу та Кіпру, які дуже системно заховали свою приналежність.

Кінцевими бенефіціарами Centragas, до якої причетний Трехерн, виступають громадяни України Дмитро Фірташ та Іван Фурсін.

Якщо постать Фірташа, який володів 90% компанії Centragas та, відповідно, 45% трейдера «РосУкрЕнерго», більш-менш зрозуміла, то Фурсін, за яким значилося 10% Centragas і 5% «РосУкрЕнерго», є справжньою загадкою.

Неформально Фурсін є довіреною особою глави адміністрації президента Сергія Льовочкіна. А неофіційно в політичних та бізнес-колах України їх сприймають як одне ціле.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-01-2012 23:37 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100