18.04.2024 22:32 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Журналісти газети Ахметова вимагають зустрічі з ним

Наглядова рада видавничого холдингу «Сегодня Мультимедиа» офіційно заявила, що не буде відновлювати на посаді звільненого головного редактора газети «Сегодня» Ігоря Гужву і проводити додаткове розслідування на прохання колективу видання.

Йому порадили «захищати свою позицію в суді, не намагаючись вести кулуарні домовленості», і «не роздавати пресі інтерв'ю з перекрученими фактами», йдеться у статті «Игорю Гужве не находят места» в газеті «Коммерсант-Украина».

Сам Гужва вважає, що наглядова рада намагається його дискредитувати. «Я не веду з членами ради кулуарних переговорів. Я вже місяць ні з ким із них не зустрічався, а телефонні розмови з їхнього боку обмежувалися фразою»зв'яжемося пізніше", — заявив Гужва.

Тим часом журналісти редакції, які протестують проти відставки головного редактора, вимагають особистої зустрічі з акціонером СКМ Рінатом Ахметовим.

Колектив звернувся до Ахметова з проханням про особисту зустріч і підготував проекти редакційного статуту, програми діяльності газети «Сегодня» і декларації про взаєморозуміння між творчим колективом та власником.

«Про страйк не йдеться, ми працюємо в штатному режимі і продовжуємо робити газету. Про те, чи звертатися до суду для захисту інтересів Ігоря Гужви, зараз думають у Національнійпрофспілці журналістів», — повідомила в.о. головного редактора «Сегодня» і голова профспілковогоосередку Ольга Гук.

Нагадаємо, 8 грудня минулого року журналісти газети «Сегодня» разом з головним редактором оголосили про передстрайковий стан, відмовившись працювати під керівництвом генерального директора ПАТ «Сьогодні Мультимедіа» Олени Громницької. Її звинуватили в розміщенні замовних статей і введення цензури.

Наглядова рада холдингу почала службове розслідування. Факти цензури не підтвердилися, і 17 січня радаоголосилапро звільнення Ігоря Гужви, а також Олени Громницької, яканаписала заяву про звільнення за власним бажанням. Зазначимо, що Громницька подала позов на Гужву.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-01-2012 13:25 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100