23.04.2024 22:01 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Сергія Мельниченка і шістьох активістів судять за Податковий Майдан

В Шевченківському районному суді м.Києва відбулося судове засідання по сфабрикованій «Справі плиточників», повідомляє «Спротив».

Коменданта «Міста волі» Податкового Майдану Сергія Мельниченка і шістьох активістів звинувачують у створенні організованого злочинного угрупування з метою подряпання тротуарної плитки на Майдані Незалежності на загальну суму понад 212 тисяч гривень.

На засідання були викликані для допиту свідки — 11 осіб, четверо з яких — офіцери ГУ МВС в м.Києві. Загалом по справі в якості свідків проходить близько 230 осіб.

З усіх викликаних свідків з’явився лише один — водій автобуса Анатолій Майборода, що їздить за 24 маршрутом від Печерської Лаври до Площі Л.Толстого. Він мав свідчити з приводу перекриття дороги, нібито здійсненого підприємцями-учасниками протестів. Як відомо, перекриттям дороги вважається таке перешкоджання руху транспортних засобів, яке повністю унеможливлює їх потрапляння до місця призначення. Проте водій пояснив, що хоч і обмежив маршрут курсування автобусу Європейською площею, але мав можливість проїхати до кінцевого пункту вулицями Михайлівською, Володимирською, Хмельницького. До речі, свого часу маршрут саме так і пролягав. Тобто, свідок фактично заперечив звинувачення, висунуте слідством.

Решта викликаних свідків — а серед них чотири старших офіцери ГУ МВС в м.Києві, двоє з яких є заступниками начальника управління ГБ МВС в місті Києві — не прийшли на судове засідання. Не з’явилися також цивільні позивачі, окрім одного представника АТП. Суддя повідомив, що наступного разу доведеться здійснити їх привід.

Нагадаємо, активісти Податкового Майдану неодноразово наголошували на тому, що слідством не було проведено належної експертизи покриття, і сама подія злочину — пошкодження плитки внаслідок встановлення наметів — відсутня. Як повідомив Сергій Мельниченко, минулого тижня під приводом прибирання снігу на Майдан Незалежності було заведено важку техніку. Екскаваторами, що згрібали сніг, потрощено покриття на всій площі розташування «Міста Волі» в листопаді 2010 року, що остаточно унеможливлює встановлення істини щодо ймовірного пошкодження плитки учасниками виступів. Знищення речових доказів київською владою дуже нагадує виконання чийогось злочинного наказу.

Необгрунтованими Сергій Мельниченко назвав також звинувачення у причетності до пошкодження транспортних засобів і сфальсифіковане звинувачення у незаконному перекритті дороги, пошкодженні огорожі Майдану Незалежності, витоптуванні газонів тощо.

Наступне засідання суду по «Справі плиточників» відбудеться 24 лютого 2012 року о 14.00 в Шевченківському районному суді м.Києва за адресою Вознесенський узвіз (Смірнова-Ласточкіна) буд.10-Б.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-02-2012 20:50 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100