29.03.2024 14:20 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Януковичу не даватимуть їсти лобстерів, яких купували для їдалень по вул. Банкова, 11 та вул. Шовковична, 1

ДП «Гарант-сервіс» Держуправління справами закупило делікатесні продукти на 9,16 мільйонів гривень для потреб іноземних посольств і не використало на це бюджетні гроші. Про це йдеться у відповіді керівника Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації адміністрації президента Деніса Іванеска на запит ЗМІ.

«Закуплені ДП „Гарант-сервіс“ делікатесні вироби і дорогі напої (лобстери, осьміноги, креветки, краби, шампанське „Вдова Кліко“ та інші вироби) не потраплять на стіл глави держави чи інших державних службовців. Вони будуть використані для обслуговування іноземних посольств та інших замовників послуг ДП „Гарант-сервіс“ на умовах оплати», — сказано у ній, передає «Українська правда».

Іванеско наголосив, що ДП «Гарант-сервіс» є «самостійним господарюючим суб’єктом» і здійснює комерційну діяльність, яка «визначається економічною доцільністю і попитом замовників». «Делікатесні продукти закуповуються у визначених попитом з боку замовників обсягах», — заявив він.

Іванеско, посилаючись на інформацію ДУС, додав, що найбільшим споживачем послуг «Гарант-сервісу» є розташовані в Києві посольства іноземних держав та офіси міжнародних організацій, інші юридичні та приватні особи і громадяни.

«Вони щороку замовляють банкети та прийоми на честь національних свят та з інших приводів. Вибір на користь ДП з боку іноземних посольств та інших замовників обумовлений комплексом факторів, основні з яких – висока безпека харчування, відповідність послуг вимогам міжнародного протоколу, досвід у проведенні заходів на найвищому державному і міжнародному рівні, тощо», — сказано у відповіді.

«Під час замовлення обслуговування заходів (дипломатичних прийомів) замовник визначає меню. Для задоволення потреб замовників ДП „Гарант-сервіс“ здійснило закупівлю вказаних Вами продуктів і напоїв. Вони будуть використані для обслуговування заходів за рахунок замовників», — додав Іванеско. Він також зазначив, що у 2011 році в результаті здійснення комерційної діяльності ДП «Гарант-сервіс» перерахувало до бюджету податки в сумі 5,1 млн грн.

Зазначимо, згідно з «Вісником державних закупівель», держпідприємство Державного управління справами з обслуговування офіційних заходів «Гарант-сервіс» замовило постачання харчових продуктів на 9,16 мільйонів гривень.

Продукти придбано для їдалень ДУС по вул. Банкова, 11 та вул. Шовковична, 1. Придбано рибну продукцію, в тому числі живих лобстерів по 340 грн/кг, осетрову ікру по 900 грн за 113-грамову баночку, живих устриць, кликача по 480 грн/кг, тощо.

Серед придбаних вин є шампанське «Вдова Кліко» по 618 грн за пляшку. Серед м’ясної продукції замовлено бараняче каре по 540 грн/кг, качину печінку по 465 грн/кг.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-04-2012 17:58 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100