24.04.2024 13:05 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Феміністки протестують проти законопроекту Шкіля про заборону штучного переривання вагітності

Від імені українських жінок Феміністична Офензива виступає за право жінки вибирати і вимагає негайного відхилення законопроекту №10170.

Цей законопроект, автором якого є депутат від БЮТ Андрій Шкіль, грубо порушує статтю 32 Конституцію України, в якій заборонене втручання в особисте і сімейне життя.

Законопроект Шкіля не має жодного статистичного чи наукового обґрунтування.

Його реальною метою є передвиборчий популізм і відвертання уваги від нагальних економічних і соціальних проблем. Замість будувати дитсадки, оплачувати декретні відпустки і забезпечувати медичне обслуговування депутати лізуть у гінекологічне крісло і позбавляють жінку права вибору.

Справжні причини абортів і «демографічної кризи» – безробіття, низькі зарплати, відсутність контрацепції, сексуальної освіти та доступної медицини.

Феміністична Офензива у своїй заяві наводить 5 аргументів проти заборони абортів:

1. Заборона абортів порушує репродуктивні права жінок

2. Заборона абортів призводить до зростання жіночої смертності (За оцінками Всесвітньої організації здоров’я щороку від нелегальних абортів у країнах, де існує заборона, гине близько 50 000 жінок)

3. Заборона абортів не призводить до зростання народжуваності

4. Заборона абортів спонукатиме до народження небажаних дітей

5. Заборона абортів не усуває явище аботів, але сприяє створенню підпільних корупційних схем та водночас ризикованих та коштовних абортів.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-05-2012 20:21 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100