24.04.2024 16:49 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Диктатор Янукович таємно поповнив свій автопарк чотирма броньованими Mercedes-Benz S-600

Автопарк Держуправління справами при президентові України поповнився чотирма броньованими автомобілями Mercedes-Benz S-600 вартістю від 350 тис до 500 тис доларів кожен, повідомляє газета «Дзеркало тижня. Україна».

26 травня 2012 року відповідне розпорядження не було офіційно оприлюднено — його оголосили «інформацією з обмеженим доступом».

За даними видання, Кабінет міністрів зобов'язав митницю передати Держуправлінню справами при Президентові України чотири конфіскованих броньованих Mercedes-Benz S-600 Guard. Про це свідчить розпорядження Кабміну № 237-р від 2 квітня.

Судячи з номерів, всі автомобілі 2008 року випуску, у зв'язку з чим коштують вони набагато дешевше нових — від 350 тис до 500 тис доларів. Газета повідомляє, що вимагала розібратися, чому текст розпорядження не тільки не був офіційно опублікований, але навіть не був «засвічений» його номер. Але на їхнє прохання надати текст розпорядження, секретаріат Кабміну відповів відмовою, мотивувавши це тим, що «згідно із законодавством, текст розпорядження віднесений до категорії інформації з обмеженим доступом».

Оскільки подібні обмеження регулює Закон «Про доступ до публічної інформації», видання звернулося до фахівців. Юрист Інституту масової інформації Роман Головенко прокоментував відповідь Кабміну.

«Текст цього розпорядження мав бути опублікований на сайті КМУ. До цього його зобов'язує п.2 ч.1 ст.15 ЗУ Про доступ до публічної інформації. Але Кабінет міністрів постійно порушує зазначену норму, не оприлюднюючи більшості прийнятих ним актів. Відмова надати копії розпорядження необгрунтована, оскільки інформація не може просто належати до категорії обмеженого доступу», — повідомив Головенко.

«Кабмін повинен пояснити, до якої з підкатегорій обмеженого доступу інформація належить (службова, таємна) і чому. Якщо в розпорядженні і є якась службова інформація, то вона все-таки повинна бути оприлюднена з купюрами (наприклад, коли є підстави, модель авто може не вказуватися, тільки марка, можливе вилучення номерів кузова)», — розповів юрист.

Раніше повідомлялося, що українські вищі чиновники мають у приватній власності цілий автопарк елітних машин загальною вартістю як мінімум $5,86 млн.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-05-2012 17:04 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100