29.03.2024 00:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Співпраця Павленка з командою Януковича – це зрада, – експерт

Колись чітко «помаранчевий» політик Юрій Павленко, який зараз трудиться на посаді уповноваженого президента України з прав дітей (з офісом в адміністрації президента на Банковій) твердить, що «добро» на співпрацю з владною командою «регіоналів» отримав від Віктора Ющенка.

«З цього приводу я мав розмову з Ющенком. Він позитивно відреагував. Каже: іди, роби», – розповів в ексклюзивному інтерв’ю спецпроекту «Люстрація» телеканалу ZIK пан Павленко щодо консультацій стосовно пропозиції від Віктора Януковича посісти посаду уповноваженого з прав дитини. Юрій Олексійович запевняє, що пропозиція від чинного президента обійняти високу посаду була для нього сюрпризом. «Саме це запрошення – це була несподіванка… І якщо до цієї розмови у мене були якісь сумніви, то президент в розмові зі мною їх розвіяв».

Відтак, з «розвіяними сумнівами» стосовно співпраці з президентською владною командою тричі міністр років президентства Ющенка Юрій Павленко став президентським уповноваженим з прав дитини.

З цього приводу експерти-політологи, до яких «Люстрація» звернулася за коментарями з приводу причин і мотивів приходу Павленка у владну команду Януковича і «регіоналів», висловилися так:

Михайло Басараб, політолог «Першої рейтингової системи»:

«Призначення таких діячів, як Павленко, сьогодні на посади, я би назвав «синдромом Каськіва». Тобто, люди з колись «помаранчевої команди», назвемо її так, пішли на співпрацю з теперішньою владою».

Ігор Танчин, політолог і соціолог:

«Павленко впродовж всієї своєї політичної біографії був тісно пов’язаний з Віктором Ющенком. А як відомо, сьогодні кадри, яким протегував Ющенко, на непоганому рахунку в нинішньої влади».

Роман Онишкевич, директор Центру експертних досліджень «Тема»:

«Павленко – це приклад таких молодих, амбітних, недостатньо професійних людей, які хочуть утриматися при будь-якій владі, щоби відчувати власну значимість».

Ростислав Іщенко, президент «Центру системного аналізу і прогнозування»:

«З точки зору нормального демократичного суспільства – це, безумовно, політична зрада. Але в Україні настільки девальвовано поняття зради, що вчинок Павленка з точки зору середнього українського політика – це, без сумніву, не зрада. А, просто, як вони говорять: ви ж розумієте, я багато користі приношу людям, тому й змушений працювати у політиці. Незважаючи на те, хто саме є керівником держави».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-05-2012 17:31 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100