19.04.2024 16:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Покращення. Кияни п'ють найгіршу воду в Європі

Британські дослідники назвали Київ найбруднішою столицею Європи. Головними проблемами міста вони визначили сміттєзвалища і загазоване повітря, але найбільшим лихом – воду.

«Київводоканал» очищує воду з Десни кілька разів хлором і фільтрами, проте пити таку воду доктор хімічних наук, академік НАНУ і директор Інституту колоїдної хімії і хімії води Владислав Гончарук не наважується.

«Водопровідна вода не є питною, вона дійсно дуже поганої якості – це не викликає жодних сумнівів», — розповів науковець.

Найбільша проблема, за словами академіка, полягає в хімікатах, якими очищують воду.

Утім, довести це документально наразі неможливо, бо державна санстанція досі не знає, що означає якісна вода. ДСТУ радянських часів скасували два роки тому, а нових державних нормативів – ще не ухвалили.

За словами Гончарука, це – унікальний випадок у світі, «тому говорити про відповідність води якимось стандартам узагалі немає сенсу».

Яким чином санстанція дозволяє пити воду, чистоту якої визначити не може, у службі прокоментувати відмовилися. Послалися на те, що вже святкують День Конституції.

Тим часом висновкам академіка опонує головний інженер Деснянської водопровідної станції Валерій Оленченко.

«Я і моя сім'я вживаємо воду з-під крану», — запевняє він.

Головний інженер визнає: через каналізацію і нерозчинні мийні засоби вода у Дніпрі і Десні з моменту відкриття очисної станції погіршилася в рази. А обладнання станції – за 60 років майже не змінилося.

«За великим рахунком, станція потребує технічної реконструкції», — визнав він, але скільки на це потрібно мільйонів і в якій валюті – навіть уявити не може.

Модернізувати обладнання «Київводоканалу» обіцяють до 2020 року. Як зміниться до того часу склад води у річках, прогнозувати в лабораторії не беруться. До того контролювати якість будуть за старою перевіреною технологією і стандартами, яких немає.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-06-2012 11:41 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

  • Vadipoort

    Які урядовці і батьки міста ,така і вода і все решта в Києві!

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100