23.04.2024 21:03 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Замість Литвина Верховну Раду має очолити супер-регіонал

Найбільша парламентська фракція знайшла підставу усунути з посади голови Верховної Ради Володимира Литвина у справді єзуїтський спосіб.

Регіонали подарували йому можливість відчути себе ошуканим і заявити, що його «здав» перший заступник голови парламенту комуніст Адам Мартинюк.

3 липня Мартинюк заступив Литвина як головуючий на вечірньому пленарному засіданні й підступно продавив антиконституційний закон про російську мову, поки Литвин сидів в адміністрації президента на Банковій.

Насправді посада голови Верховної Ради обіцяна керівникові фракції Партії регіонів Олександру Єфремову, який представляє луганське крило донбаської більшости.

Крісло голови парламенту залишається єдиним серед вищих посад у державі, яке не належить регіоналам. А це для них «не по-дорослому», як сказав один з ветеранів регіоналів у кулуарах парламенту.

Виникає питання, а навіщо це Олександру Єфремову, який за означенням має повну владу в парламенті завдяки очолюваній найбільшій фракції. Відповідь проста: він за будь-яку ціну прагне потрапити в першу трійку виборчого списку Партії регіонів на скорих парламентських виборах.

Закон про російську мову став лише одним із приводів для ротації голови парламенту. Це добре розуміє і сам Володимир Литвин, який обіцяє в жодному разі не підписувати антиукраїнський закон, але знайшов хитрий спосіб зістрибнути з хиткого трамвайчика, зберігаючи імідж державного діяча.

Доказ цьому – одностайне голосування фракції Литвина за скандальний закон (19 із 20) за винятком житомирянина Миколи Рудченка.

Тим часом Партія регіонів обіцяє комуністові Адаму Мартинюку крісло першого заступника як винагороду за те, допоки комуністична партія складає парламентську більшість із ненависними їм буржуями.

Володимир Литвин гадає, що теж не втратив майбутнє. За час головування він устиг добряче унавозити державним коштом мажоритарний округ на Житомирщині, щоб опинитись у наступному складі парламенту.

 

Дмитро Понамарчук, політичний експерт

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-07-2012 17:47 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100