29.03.2024 02:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Фільтруємо нову Раду: тітка Тимошенко не повинна бути депутатом

 

Опозиція на виконання угоди з Рухом «Чесно» оприлюднила перші 52 кандидатури на включення до передвиборчого списку «Батьківщини».

Ця акція має на меті попередній моніторинг кандидатів перед їх затвердженням з'їздом «Батьківщини» – з метою невключення до списку одіозних персонажів.

Власне, це має спростити життя самій опозиції – бо вивчення кандидатів громадськістю перед їх затвердженням допоможе уникнути скандалів у майбутньому, коли виправити ситуацію буде вже неможливо.

Партія регіонів не наважилася на такий крок – тому рішення «Батьківщини» заздалегідь розкрити попередній список кандидатів заслуговує на повагу.

Перше прізвище, яке впало мені в око – це Антоніна Ульяхіна, яку «Батьківщина» має намір зробити депутатом наступного скликання.

Якщо хто не знає, Ульяхіна – це рідна тітка Юлії Тимошенко. Включення її до списку є типовим прикладом непотизму, коли призначення відбуваються за родинною ознакою.

«Родичка Тимошенко» – це не професія і не фах. Ніхто не заважає пані Ульяхіній любити Тимошенко та підтримувати її в скрутну хвилину – але для цього не обов'язково здобувати депутатство.

Пані Ульяхіна завдяки своїй родичці 2005 року стала керівником обласного осередку партії «Батьківщина».

Утім, жодних суттєвого результатів на цій посаді вона не домоглася. Так, на виборах президента 2010 року Дніпропетровська область дала за Тимошенко тільки 14,78 відсотків.

Вона пропустила вперед не лише Януковича, але і Тігіпка. Порівняно з виборами до парламенту 2007 року падіння ще більш відчутне – тоді БЮТ набрав 20,9 відсотків.

На виборах до Дніпропетровської обласної ради 2010 року «Батьківщина», за списками якої балотувалася Ульяхіна, набрала ще менше – 9,55 відсотків.

Для будь-кого очевидно, що Ульяхіна заслужила своє депутатство як родичка, а не як видатний юрист, геніальний економіст чи борець за права людини.

Я маю певний досвід спілкування з пані Ульяхіною. Саме її авторству належить ця геніальне за своєю безглуздістю теза про те, що на обновки Юлії Тимошенко від Louis Vuitton скидається вся родина. Тільки на мить уявіть собі цю картину:

"...Поверьте, у нас бывает такой момент, когда мы все сбрасываемся – абсолютно все, подчищаем все свои коморки, и Юлия Владимировна едет и покупает себе «Луи Виттон».

Ще один приклад неправди в словах Ульяхіної – з того ж інтерв'ю: «У Юлии Владимировны не было ни одного оффшора, ни одного предприятия. „Сомолли“ – это не ее предприятие».

Вивчаючи матеріали справи Лазаренка в суді Сан-Франциско, я особисто бачив документи за підписом Тимошенко, подані до кіпрського банку, де вона засвідчує свої права власності на згадану компанію «Сомоллі».

Крім того, Ульяхіна непрозора в своїх фінансах – декілька років тому я писав про новий маєток, який вона збудувала в Дніпропетровську. Але на запит, звідки гроші на цю нерухомість у родини злиденної прем'єрки, пані Ульяхіна не удостоїла громадськість своїми поясненнями.

Однак головна причина, чому «Батьківщина» не повина включати Ульяхіну до списку – тому що це означає розподіл мандату за ознакою родинної наближеності до лідера.

Список «Батьківщини» – це не приватна власність Юлії Тимошенко. І вона зараз не в тому становищі, щоб нав'язувати своїх родичів у список до парламенту.

Зрештою, якщо пані Ульяхіна так хоче бути депутатом, ніхто не заважає їй спробувати себе в мажоритарному окрузі рідного Дніпропетровська.

Це буде набагато чесніше, ніж ховатися в закритій прохідній частині списку, прикриваючись прізвищем ув'язненої родички.

 

Сергій Лещенко, журналіст «Української правди»

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-07-2012 23:20 | Кількість переглядів 3309 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100