19.04.2024 22:51 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За законом Ківалова-Колесніченка Михайла Чечетова мали б посадити на 5 років

Відомий своїм словоблуддям народний депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов дозволив собі заяву, за яку в Україні передбачено кримінальне покарання.

Він заявив, що тільки українська і російська мови поки вимагають особливого статусу на території України. «46 мільйонів людей розуміють дві мови: російську та українську. Не болгарську мову, не угорську мова, не румунську, не єврейську мову, ідиш чи іврит, я не знаю як там. Ці мови розуміє лише жменька людей. Ми говоримо про дві мови, які розуміє весь народ », — сказав Чечетов.

А тепер цитуємо ч. 1 ст. 8 Закону «Про основи державної мовної політики»:

«Публічне приниження чи зневажання, навмисне спотворення державної, регіональних мов або мов меншин в офіційних документах чи ​​текстах, що веде до створення перешкод і обмежень у користуванні ними, порушення прав людини, а також розпалювання ворожнечі на мовному грунті тягнуть за собою відповідальність, встановленного статтею 161 кримінального кодексу України».

Факт публічного приниження мов національних меншин очевидний.

У статті 161 Кримінального кодексу сказано:

«Умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненавмсті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознакою раси, кольори шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншимі ознаками —

караються штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на рядків до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого».

Якщо ж позицію Чечетова підтримає вся фракція Партії регіонів або хоча б якась її частина, то вийде злочин, вчинений організованою групою, що підпадає під ч. 3 ст. 161 КК, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-08-2012 9:44 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100