28.03.2024 20:17 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Журавський збрехав, що відкликав свій тоталітарний закон

Депутат Віталій Журавський не зможе відкликати свій закон. За його постанову про зняття законопроекту з розгляду повинно тепер проголосувати 226 депутатів.

Згідно зі статтею 104 Регламенту ВР, депутат не має права відкликати проект після включення такого законопроекту до порядку денного сесії Верховної Ради.

І тільки до його прийняття в першому читанні проект може бути відкликаний за рішенням Ради і знятий з розгляду.

В іншому випадку, це можливо тільки через прийняття постанови ВР про скасування рішення Верховної Ради про прийняття проекту в першому читанні.

Раніше Журавський заявив, що «зваживши на всі обставини і виходячи з державних інтересів, я прийняв рішення відкликати свій законопроект».

«Після виборів я маю намір організувати серію „круглих столів“, у яких візьмуть участь журналісти, правозахисники та науковці. Після широкого обговорення і вироблення спільного бачення майбутнього законопроекту, я маю намір подати його на розгляд парламенту», — зазначив політик.

Законопроект, за який проголосувало 188 карток депутатів з Партії регіонів, направлений проти журналістів, свободи слова та демократії в Україні.

Згідно з законопроектом, покарання за наклеп — 2-5 років в'язниці.

ОБСЄ, Рада Європи, Єврокомісія та низка депутатів Європарламенту занепокоєні через український «закон про наклеп».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-09-2012 8:28 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100