24.04.2024 22:39 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Табачник ще раз заборонив розповідати дітям Львівщини про УПА

За словами ініціатора створення посібників, у яких висвітлюється історія національно–визвольного руху, депутата Львівської міської ради Юрія Кужелюка, Міністерство освіти надіслало в головне управління освіти і науки Львівської облдержадміністрації листа, в якому вказано, що всі підручники та навчальні посібники, які використовують у навчальному процесі, мають бути погоджені міністерством. А отже, ті посібники, які нещодавно видали у Львові, — «поза законом». Більше того, МОНмолодьспорту попередило керівників навчальних закладів, що ті нестимуть персональну відповідальність за використання на уроках таких посібників.

Нагадаємо: львівські посібники, які висвітлюють «неугодну» міністрові історію України, користуються чималою популярністю. Міська рада закупила цi книжки для всіх шкіл Львова, а міські обранці звертатимуться до обласної влади, щоб посібники з історії України для учнів 5 та 10—11 класів поширили і в області. «Коли ми ще два роки тому розробляли концепцію цього навчального посібника, то жодного закону не порушували. Адже ми так і назвали це видання — посібником, а не підручником, бо останні справді мають бути з міністерським грифом. Натомість використовувати посібники можна було з дозволу місцевих органів державної влади. Тому Львівська міська рада вирішила, що діти Львова мають право вчити і знати справжню історію своєї країни, а не переписану Табачником, — обурюється депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк. — Про те, що у Львові видають додатковий посібник з історії, чули і знали по всій Україні вже давно, однак, звісно, Табачник не витерпів такого «непослуху», і в серпні цього року його міністерство видало наказ, згідно з яким без міністерського погодження і грифа не можна використовувати в навчальному процесі взагалі нічого. Таке враження, скоро ми отримаємо наказ, що треба прославляти Сталіна».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-10-2012 8:18 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100