24.04.2024 04:27 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кужель зі стаї «шавки»

Останнім часом Олександра Кужель стала справжнім обличчям опозиції, зіркою протесту. Однак ми пам’ятаємо, чим вона займалася раніше і як відгукалася про своїх нинішніх союзників.

У 2004—2005 році Кужель працювала з Тігіпко в передвиборчому штабі Януковича і агітувала за Януковича. На мітингу приїжджих з Донбасу біля залізничного вокзалу Київ-Пасажирський Кужель закликала Януковича «приходити і наводити порядок»

Тоді Кужель позиціювалася не просто як біло-синя противниця Майдану, а як ідейна анти-оранжева, більш войовнича за багатьох регіоналів. Навіть полаялась з найкращими друзями, що підтримували акції протесту на Майдані. Протестуючі люди її нервували, бо «заважають відпочивати після 10 вечора» або «ведуть дітей поперед себе». Невдовзі Кужель заявляла про 20 тисяч репресованих оранжевим режимом, заявляла по телебаченню і в пресі, що заступник луганського губернатора Гузар (їй так сказали) підійшов до могили з зображенням німецько-фашистських загарбників, поклонився і сказав нібито «дякую Вам».

У 2006 році Кужель накинулася з критикою на Юлію Тимошенко, у цій критиці чітко прослідковуються нотки заздрості: «Каблуки, що дозволяє собі Тимошенко, це вульгарно. Як жінка, я її розумію. Стільки років в опозиції була сірою мишкою, а зараз хоче бути оригінальною, стильною і жіночною. Але ми з нею зовсім різні. Спільного астролога, іміджмейкера й духівника в нас бути не може».

У 2011 році, працюючи на Тигіпко, Кужель сказала на прес-конференції, що Рінат Ахметов купив проект Арсенія Яценюка «Фронт змін» і «вчинив абсолютно правильно». Пізніше, не бажаючи відповідати за свої слова в суді, вона заявила, що «це було припущення». Тоді ж в інтерв'ю «Українській правді» вона вельми емоційно назвала Яценюка «шавкою» та розповіла, що під час навчання в школі він мав славу «стукача».

Олександра Кужель перебувала в одній фракції і партії з Тигипко, Табачником, Деркачем, Пінчуком, в одній партії з Коновалюком, Сивковичем та іншими «достойниками».

З березня 2007 року – в самий розпал формування коаліції з тушок – Кужель стала в уряді Януковича заступником міністра регіонального розвитку. До грудня 2007 року. З 2008 року разом зі своїм другом-соратником Тигипко пішла до Тимошенко – спочатку в радники міністра Куйбіди, потім очолила Держкомпідприємництво. У 2009 році була виключена з Партії регіонів.

Восени 2008 року О. Кужель досить емоційно відстоювала святкування річниці комсомолу на державному рівні. Квинтесенцією політичної діяльності Кужель стала політична дружба і лобіювання Ігоря Маркова та його відверто українофобської партії «Родіна», яка фінансуєтся з Москви.

Всеїдність Кужель вражає. Схоже, вона не буває щирою ані з виборцями, ані з політичними союзниками. Де її пригодують, з тою стаєю й бігає. Поки хтось інший не кине більший шмат м’яса…

 

Юлія Турбаєвська

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-10-2012 9:27 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100