28.03.2024 15:46 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Як депутат з ВО «Свобода» Колковський отримував хабар у 10 тисяч доларів. Відео

В Інтернеті оприлюднене відео на якому чоловік, схожий на депутата Івано-Франківської міської ради від ВО «Свобода» Володимира Колковського, отримує хабар розміром 10 тисяч доларів від невідомого за вирішення земельного питання.

Схожий на депутата-«свободівця» чоловік обговорює з невідомим перебіг «вирішення питання», отримує гроші, після чого перераховує їх. Причому робить це двічі, оскільки наприкінці першого перерахунку збивається. Після завершення перерахунку чоловіки обговорюють подальший хід справи. Зокрема невідомий нагадує, що відповідно до домовленостей, він має ще отримати «довідку містобудівного кадастру та містобудівельні умови» за що має проплатити ще «тридцятку».

Відео датоване 30 травня 2012 року. Тривалість відео – 11 хв 40 сек.

На відео видно, як водій автомобіля передає чоловіку $10 тис.

Раніше прокуратура Івано-Франківська повідомила, що порушила кримінальну справу проти Володимира Колковського  та директора департаменту архітектури та містобудування Івано-Франківської міськради Олега Гаркота. За даними прокуратури, депутат Івано-Франківської міської ради від фракції «Свобода», підприємець Володимир Колковський, за попередньою змовою з керівником департаменту архітектури та містобудування Івано-Франківської міськради Олегом Гаркотом вирішував питання про отримання довідки та передачу хабара на суму $30 тис. 9 жовтня при одержанні даного хабара співробітники СБУ затримали чиновника на гарячому. Під час проведення операції було затримано також керівника фракції ВО «Свобода» у Івано-Франківській міськраді Романа Онуфріва, якого згодом відпустили.

Представники ВО «Свобода» пов’язували це затримання виключно із політикою і називали це методом тиску напередодні виборів.

В офіційному повідомленні обласного управління СБУ йшлося про те, що чиновник вимагав від місцевого підприємця гроші за видачу довідки щодо містобудівних умов та обмежень для будівництва багатоповерхового житлового будинку у Івано-Франківську.

Тим часом, джерела у правоохоронних органах повідомили, що 30 тисяч доларів – це другий транш, який отримав чиновник. Передачу першого траншу розміром $10 тис. також зафіксовано. Ймовірно, що це і підтверджує оприлюднене відео. Загальна сума хабара мала становити 100 тисяч доларів.

Це вже не перший корупційний скандал серед чиновників та депутатів від ВО «Свобода». Раніше за вимогу хабара розміром 8000 доларів задля вирішення земельних питань було затримано секретаря Винниківської міської ради (Львівська область) представника ВО «Свобода» Ігоря Мойсеєнка.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-10-2012 9:35 | Кількість переглядів 19409 переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

  • http://www.facebook.com/mykola.kurianov Mykola Kurianov

    а де ж посилання на відео?

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100