28.03.2024 21:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Слуга кількох країн, або московський кандидат Олександр Мостіпан

Вибори завжди приносять сюрпризи. Часто про них усі дізнаються вже після кампанії.

Наприклад, великим відкриттям було те, що нинішній міністр оборони Дмитро Саламатін потрапив до парламенту із новеньким українським паспортом. До того він був громадянином Росії.

На цей факт закрили очі в ЦВК, а пізніше розводили руками зі словами «якось невдобно получилось», але «маємо те що маємо» і відібрати мандат не можна…

Незручно може бути і після нинішніх виборів. Один із учасників перегонів одночасно є громадянином трьох країни: України, Росії та Канади.

Мова про Олександра Мостіпана, на якого робить ставку влада у 98-му окрузі на Київщині. За даними прикордонної служби 6 листопада 2010 року з Домодєдово до Борисполя прилетів чоловік із таким само прізвищем. Але цей Олександр Мостіпан під час прикордонного контролю показав закордонний паспорт… Російської Федерації. Номер документу 4507977415.

17 грудня 2011 року також Олександр Мостіпан прилетів з Лондона до Києва. Але прикордонникам цей чоловік показав вже канадський паспорт ВА 501912. Саме за цим паспортом ця людина у 2012 році, на Різдво, злітала у Франкфурт.

Не хотілося б наговорювати на людину, але і канадський, і російський, і український Мостіпани мають одну і ту ж саму дату народження: 09.02.1959 рік. Саме цю дату народження вказав і кандидат в народні депутати Мостіпан Олександр Олексійович. Також можливо майбутній політик вказав, що він українець, бо народився на Київщині.

Про те, що кандидат не може визначитись з громадянством свідчить ще один факт. При отриманні у 1998 році ідентифікаційного коду Олександр Мостіпан вказує московську адресу проживання на Трьохгірному валу.

Це при тому, що рік тому він отримав паспорт громадянина України CК 656132. І лише у 2005 році провладному кандидату податківці видають новий ідентифікаційний код, де вказав адресу проживання у Переяслав-Хмельницькому районі. Саме тут розвивається і процвітає його бізнес.

У біографії Олександра Мостіпана вказано, що він навчався у Казанському авіаційному інституті. Там і працював. Але у 1996-му вирішив повернувся в Україну. Тут зайнявся вирощуванням свиней і створив фермерське господарство.

Завдяки щедрим дотаціям Олександр Мостіпан зайняв нішу «улюбленця влади», яку за Кучми займала родина Тетяни Засухи.

За видатні заслуги перед українською державою Олександр Мостіпан у 2009-му стає Героєм України. Такий само шлях до успіху пройшла і Тетяна Засуха.

Цікаво дізнатися в Олександра Олексійовича чому у нього три закордонні паспорти ? Громадянином якої країни він себе вважає? Чи можна бути «слугою» трьох держав? Чи може такий «слуга» балотуватися до Верховної Ради?

 

 

Володимир Горковенко, для Української правди

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-10-2012 20:46 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100