19.03.2024 11:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Качинський заявляє, що його брата вбили москалі

Лідер польської опозиційної партії «Право та справедливість» Ярослав Качинський закликав провести надзвичайне засідання Сейму Польщі та викликати на нього генпрокурора у зв‘язку із появою нової інформації про Смоленську трагедію.

Про це він заявив у Сеймі.

Качинський переконаний у тому, що його брата-близнюка, президента Польщі Леха Качинського і делегацію польських високопосадовців було вбито 10 квітня 2010 року у російському Смоленську.

«Вбивство 96 людей, у тому числі президента Польщі, інших визначних громадських діячів є неймовірним злочином. Кожен, хто… мав щось спільне з цим, повинен понести відповідальність, і за це будемо боротися», — заявив Качинський на засіданні спеціальної комісії з вивчення причин авіакатастрофи.

Качинський звернув увагу на нещодавню смерть одного із ключових свідків катастрофи, бортового механіка урядового літака Як-40, що приземлився у російському Смоленську напередодні падіння літака з польськими високопосадовцями.

Качинський нагадав, що механік говорив про наданий російськими диспетчерами польському екіпажу дозвіл зійти на висоту 50 м, що було неприпустимим в умовах сильного туману і заборонялося правилами самого аеродрому.

«Відсутність цих слів (у записах „чорної скриньки“) свідчить про фальсифікацію. Сьогодні маємо інформацію про сліди вибухів. Нам пропонують вірити, що це безпрецедентний збіг обставин — чути вже різного роду пояснення, що сліди вибухівки походять ще з часів Другої світової війни», — сказав Качинський.

«Смерть техніка Як-40 є дуже важливою у контексті публікації про тротил в уламках літака Ту-154», — додав він.

Як відомо, газета Rzeczpopolita написала, що польські експерти виявили на фрагментах президентського Ту-154, що зазнав катастрофи у Смоленську у квітні 2010 року, сліди вибухівки, які могли потрапити на них вже після падіння літака на землю і походити ще часів Другої світової війни.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-10-2012 17:10 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100