16.04.2024 14:57 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Денису Комарницькому дали лише 2 роки умовно

Шевченківський райсуд Києва засудив колишнього співголову фракції Блока Леоніда Черновецького в Київраді Дениса Комарницького до 2 років позбавлення волі з випробувальним терміном у 2 роки.

Вирок у залі суду оголосила суддя Олена Мелешак.

Комарницького засудили за побиття й крадіжку 20 тисяч доларів і документів в адвоката Івана Гранцева.

Суд визнав Комарницького винним у здійсненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих або особливо великих розмірах організованою групою осіб), ч. 1 ст. 357 (викрадення документів) і ч. 2 ст. 398 (загроза або насильство відносно захисника або представника особи) Кримінального кодексу.

Зокрема суд визнав Комарницького винним у тому, що він разом із двома співучасниками 2 серпня 2005 року в приміщенні бюро технічної інвентаризації в Києві побив адвоката Гранцева, забравши в нього валізу з 20 тисячами доларів і рішення Золочевського райсуду Харківської області, яким був накладений арешт на нерухоме майно АТЗТ «Книга».

За версією слідства, Комарницький перебував у конфлікті із клієнтом Гранцева із приводу приватизації майна зазначеного підприємства, а зазначене рішення суду перешкоджало реалізації планів Комарницького щодо реєстрації права власності на майно підприємства.

При призначенні покарання суд врахував, що підсудний раніше не притягувався до кримінальної відповідальності, має на вихованні 3 дітей, а також позитивно характеризується за місцем роботи.

Суд зарахував у строк відбування строку перебування Комарницького під вартою в період з 8 квітня по 13 травня 2011 року.

Рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку.

Як відомо, державне обвинувачення просило Шевченківський райсуд засудити Комарницького до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як відомо, Денис Комарницький був затриманий 8 квітня 2011 року.

11 квітня заступник генпрокурора Ренат Кузьмін повідомив, що у відношенні столичного депутата порушено кримінальну справу за розбійний напад.

Того ж дня Печерський суд Києва визначив Комарницькому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці.

Другим підозрюваним у справі проходить зять мера Києва Леоніда Черновецького В'ячеслав Супруненко, оголошений Генпрокуратурою в розшук.

За напад на Гранцева ГПУ в 2008 році вже порушувала кримінальну справу у відношенні Комарницького та Супруненка. Але тоді генпрокурор Олександр Медведько закрив її, оскільки вирішив, що підстави для обвинувачення конкретних осіб недостатні.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-12-2012 17:04 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100