20.04.2024 15:51 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Денис Олєйніков отримав політичний притулок у Хорватії

Минулого тижня Денис Олєйніков та його сім’я отримали політичний притулок в Хорватії. Як пише в своєму блозі Денис, «ще одна європейська країна де-факто визнала наявність політичних репресій в Україні».

Денис Олєйніков – колишній власник компанії ProstoPrint, який змушений був втікати з України у вересні 2011 року через загрозу його та його сім‘ї. Однією з головних версій розправи з Денисом був друк футболок «Спасибо жителям Донбасса».

За словами Дениса, європейські слідчі 14 місяців вивчала надані ним документи, друкарські матеріали, відео- і аудіо- записи, запити в державні органи і їх відповіді-відписки.

Ухвалення позитивного рішення про надання притулку Денису і його сім’ї базувалося на встановленні істинності по трьох фактах. Про всі ці факти він говорив, ще перебуваючи в Україні, у тому числі публічно.

Денис писав про ці факти в українську прокуратуру, в наглядові органи МВС, уповноваженому з прав людини – з проханням провести неупереджене розслідування, перевірити і вивчити докази, які самостійно він же й зібрав.

Зокрема, підставою для надання притулку Олєйнікову стали наступні факти: компанія ProstoPrint.com не була організатором випуску контрафактної продукції, ні Євро-2012, ні будь-якої іншої. Розгром ProstoPrint.com був покаранням за публічну позицію компанії та її керівника. Неможливість отримання справедливого правосуддя в Україні, загроза життя і здоров’ю з боку правоохоронних органів для Дениса та його близьких.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-12-2012 15:03 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100