28.03.2024 17:56 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Справу проти матері Макар завели, щоб виправдати вбивць-регіоналів

На фото мати Оксани Макар

Народний депутат Микола Катеринчук вважає, що інформація про кримінальну справу проти матері Оксани Макар спеціально з'явилась напередодні розгляду справи її вбивць у апеляції, повідомляє «Українська правда».

Як відомо, заяву про злочин подала право захисниця Олена Кабашина. В ній вона просить перевірити, що мати продавала Оксану Макар для сексуальних послуг.

Водночас він підтвердив, що справу внесено до Єдиного реєстру кримінальних справ, як того вимагає новий КПК.

Водночас Катеринчук розповів, що Кабашина з'явилась у справі за тиждень до оголошення вироку вбивцям Макар, а також в передачі Андрія Малахова.

«В цей час ціленаправлено через низку ЗМІ нав’язувалась версія, що Макар була проституткою, а її мати взагалі сиділа і батько сидів. І що таку дівчину жаліти не треба», — розповів депутат.

В різних ЗМІ Кабашина викладала свою версію подій, де доводила, що Макар ніхто не вбивав, а вона сама заповзла в підвал, де горів вогонь і обгоріла через пластикову пляшку в руках.

За словами Катеринчука, Кабашина не повідомила нічого нового, крім того, що «накопали» адвокати обвинувачених.

Кабашина позиціонувалась як представниця Гельсинської спілки, хоча в самій спілці заявили, що не вповноважували її брати участь у цій справі.

Що стосується заяви, то Євген Захаров заявив, що це була не ініціатива Харківської правозахисної групи чи Гельсінської спілки.

«Це була ініціатива чи однієї людини – Кабашиної, чи організації „Дана“, яку вона очолює», сказав він.

Він також додав, що знав про наміри Кабашиної і перед цим просив її цього не робити.

«Я навіть писав їй. На мою думку, не треба було цього робити. Яка б там мати не була, як би вона не виховувала ту дівчину, але вона втратила дитину. Тож про те,я к виховувала, тепер говорити не варто. Але Кабашина вирішила по-іншому», — зауважив Захаров.

Як відомо, жоден з убивець Макар не був засуджений довічно. Один з засуджених Максим Присяжнюк був членом «Молодих регіонів», а його мати працює в адміністрації.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-12-2012 22:25 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100