29.03.2024 02:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Манія переслідування в адміністрації президента

Часом я ловлю себе на думці – в якому світі живе Янукович? Прокидається за шестиметровим парканом Межигір"я, на території резиденції сідає у броньований кортеж та їде перекритими вулицями на Банкову. Там зустрічається з людьми, список яких складено Льовочкіним та Ладним. На виїзді спілкується з підготовленою масовкою, яка дякує за «покращення». Потім – назад в Межигір"я перекритими вулицями і знову пірнає в життя за шестиметровим парканом.

Тобто у Януковича мінімізовано фізичні контакти з реальністю. Фактично, єдиний канал комунікації президента з зовнішнім світом – це мас-медіа.

У те, що Янукович вміє самостійно повноцінно користуватися інтернетом, я просто не вірю. Можливо, у Януковича є айпад, а там є закладки, на які він натискає. Але хтось назбирав йому цей список відвідуваних сайтів на планшеті, створивши відповідну реальність.

Безперечно, головним джерелом інформації для Януковича є моніторинг преси виробництва адміністрації президента. Тож мною було надіслано запит на Банкову з проханням надати копії моніторингу новин, який готується для нього.

Я попросив моніторинг за конкретні дати – 21, 22 та 23 жовтня 2012 року – тому що в ці дні у найвпливовішій німецькій газета «Франкфуртер Альгемайне» на цілу шпальту вийшла стаття під красномовною назвою «Сім»я", що стосується клану Януковича, проілюстрована зображенням гаранта у образі дона Корлеоне. Хотілося дізнатися, чи Янукович хоча би в курсі, яка у нього зараз репутація на Заході.

І от нещодавно я отримав відповідь Банкової. Це – новий шедевр у колекції відмазок органів влади.

Як відомо, раніше адміністрація відмовилася повідомити, що Янукович робив протягом десяти днів, коли він зник з інформаційного простору, пояснюючи це міркуваннями безпеки – хоча запит було подано через місяць після згаданих подій.

Тепер Банкова відмовилася надати моніторинг новин, який готується для Януковича, з аналогічним поясненням! Ця інформація не підлягає розголошенню та є службовою, тому що громадяни раптом можуть дізнатися, з яких джерел інформований президент – і це поставить під загрозу нацбезпеку!

При чому, тут же адміністрація стверджує, що «випуски моніторингів ЗМІ, які отримує Президент України, складаються з загальнодоступних повідомлень».

«...Структура випуску моніторингу ЗМІ містить інформацію про джерела інформування Президента України та поточну тематику, яка перебуває в сфері уваги Глави держави під час прийняття ним рішень щодо реалізації своїх конституційних повноважень.

Розголошення такої інформації може завдати шкоди низці легітимних інтересів, таких, як: національна безпека, оборона та міжнародні відносини; дисциплінарні розслідування; перевірки, контроль та нагляд з боку органів публічної влади; економічні інтереси тощо.

Можлива шкода переважатиме суспільний інтерес в отриманні інформації про зміст та структуру моніторингів ЗМІ, які виробляються для інформування Президента України», – пише Банкова у своїй відмові.

Банкова повідомляє, що «моніторинг повідомлень ЗМІ для інформування президента України виготовляється Відділом моніторингу та аналітики Управління з питань комунікацій Адміністрації Президента України».

«Випуски моніторингу ЗМІ, який передається для ознайомлення Главі держави, виготовляються в одному екземплярі. Архівування та зберігання випусків моніторингу ЗМІ не передбачено. Після ознайомлення з випуском, він підлягає знищенню», – попереджає адміністрація.

«Невже манія переслідування косить і Ваші ряди?» – хочу я запитати в Дениса Іванеска, за підписом якого я отримав таку «відповідь».

Принагідно згадую, як у Відомстві преси та інформації Німеччини нам показували щоденний моніторинг, що готують для канцлера Меркель – PresseMappe. Українців особливо вражало те, що найвпливовішому чиновнику Європи вкладали у підбірку медіа опубліковані карикатури (!) на неї саму.

Думаю, в Меркель як керівника уряду, що відправив своїх громадян на війну в Афганістан, більше (чи все-таки менше?) приводів остерігатися за власну безпеку – ніж у Януковича, який воює поки лише з власними громадянами.

 

Сергій Лещенко, журналіст «Української правди»

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-12-2012 21:25 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100