28.03.2024 10:49 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Новий голова СБУ Олександр Якименко 7 років служив у російській армії

Новопризначений голова СБУ Олександр Якименко розпочинав службу як радянський військовий льотчик, після розвалу СРСР він ще сім років «захищав інтереси і територіальну цілісність Росії» у Криму

Олександр Якименко закінчив Єйське вище авіаційне училище. Після випуску служив у Монголії та в Криму.

У 1997 році він закінчив російську Військово-повітряну академію ім. Гагаріна. За словами самого Якименко, він був льотчиком-винищувачем і літав на СУ-37.

З лав Збройних сил Росії новопризначений міністр звільнився в 1998 році.

Далі у біографії шефа української спецслужби — пробіл, тривалістю понад 10 років.

У серпні 2011 року Якименко був призначений керівником СБУ Донецької області, до цього більше року Якименко обіймав посаду начальника управління СБУ в Севастополі.

При переведенні на роботу з Севастополя до Донецька він отримав генеральське звання.  Як начальник управління СБУ в Донецькій області, Олександр Якименко розслідував  падіння літака Анапа — Санкт-Петербург у Сухій Балці 22 серпня 2006, де загинули 160 людей.

Також він був ініціатором будівництва каплиці на честь святого Олександра Невського, на відкриття якої  приїжджала дружина Віктора Януковича — Людмила.

На думку опитаних «Главкомом» джерел, останнім часом Якименко тісно спілкувався з Олександром Януковичем. Син президента, як кажуть джерела «Главкому», був безпосередньо залучений в процес формування нового уряду. Звідси і призначення Павла Лебедєва на посаду глави Міноборони, а Якименка -  на пост глави СБУ.

9 січня 2013 року президент Віктор Янукович призначив Олександра Якименка главою Служби безпеки.

До цього Якименко був першим заступником глави СБУ — начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-01-2013 22:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100