25.04.2024 05:24 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Новий глава СБУ виявився фахівцем з безпеки на фірмі Януковича

Останні дні журналісти ламали голову над призначенням нового глави Служби безпеки України.

Аж ось на сайті СБУ з'явилася офіційна біографія Олександра Якименка.

І розгадка цього кадрового рішення виявилася дуже проста. Як і все у діях Януковича. Ключем є слово «Сім'я».

Отже, за біографією, до 2007 року Якименко працював «на оперативних та керівних посадах в Службі безпеки України».

Які саме посади обіймав Якименко – не вказується. Але показове інше. В 2007 році уряд Януковича іде у відставку. І Якименко також втрачає посаду в СБУ.

Далі, як сказано в його біографії, у «2007 – 2008 роках працював спеціалістом управління внутрішньої безпеки корпорації „МПС“, місто Донецьк».

За скромною абревіатурою «МПС» ховається корпорація «Міжрегіональний промисловий союз», власником якої на 99% є компанія «Лемтранс», найбільший приватний вантажний залізничний перевізник України.

А «Лемтранс», починаючи з червня 2007 та до кінця минулого року, був спільною власністю Ріната Ахметова та Віктора Януковича.

Щоправда, частка, що належала президентській родині, була захована на фірму «СПС-Груп», за якою маячить охоронець резиденції «Межигір'я».

Про це детально описано в статті «Сторож „Межигір'я“ як партнер Ріната Ахметова, або Схованка грошей Януковича».

 

 

До речі, Якименко – не єдиний високопосадовець, що має запис «Міжрегіональний промисловий союз» у трудовій книжці. На початку 2000-х керівником корпорації МПС працював нинішній міністр інфраструктури Володимир Козак.

Після роботи в корпорації «Міжрегіональний промисловий союз» у біографії нового глави СБУ – взагалі провал.

Написано «2008 – 2010 роки – працював на тимчасових роботах без укладення трудових угод». Що це значить? Працював нелегально? За договорами підряду? Чи місце роботи вирішили взагалі не світити?

А потім Янукович стає президентом, і "спеціаліст управління внутрішньої безпеки корпорації «МПС» спочатку іде керівником СБУ в Севастополь, а потім – в Донецьку область.

Далі «покращення» було вже не стримати – в 2012 році Якименко стає першим заступником глави СБУ, а в 2013 – керівником усієї спецслужби. «Сім'я» рулить! 2015 рік насувається.

 

Сергій Лещенко, журналіст «Української правди»

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-01-2013 23:46 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100