29.03.2024 04:21 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Справи ВО ''Свобода'' значно красномовніші за її слова

Щойно прочитав повідомлення про те, що «свободівці» боротимуться проти видобування сланцевого газу в Україні.

Ніщо так не говорить про справжні цілі діяльності людей, як їх дії.

Україна два десятиліття поспіль не може позбутися газової залежності від постачань з Росії. І ось в світі почав активно видобуватися сланцевий газ, запаси якого в Україні оцінюються в 5,58 трлн. м3. За таких обставин Газпром почав здійснювати активну пропагандистську кампанію, спрямовану на дискредитацію його видобутку в європейських країнах, у тому числі в Україні. На пропагандистські цілі виділяються величезні кошти різним політичним партіям та «а-ля» природоохоронним організаціям.

Поширюється величезна купа міфів, розрахованих на необізнаність людей. Зрозуміло, що зараз в інтернеті можна знайти дуже багато статей, які детально роз'яснюють функціонування цієї технології та пояснюють, яким чином забезпечується безпечність її використання для навколишнього середовища, але ж хто їх читає?

Є багато складових, які формують в Україні уявлення про справжність заяв людини про її патріотизм. Але дві з них мають непересічне значення – це її відношення до збереження територіальної цілісності та забезпечення незалежності держави, в тому числі енергетичної.

І якщо політична сила цілком свідомо роздмухує міжетнічну ворожнечу, що може спровокувати сепаратизм в Україні, а також цілеспрямовано та послідовно бореться з намірами забезпечити енергетичну незалежність держави, використовуючи для цього демагогію, розраховану на необізнаність громадян, то про справжність її патріотизму кожний може зробити висновок сам. Зрозуміло, якщо людина намагається хоч трохи розібратися в цьому самостійно та критично мислить.

 

Борис Кушнірук, економіст, член Центрального проводу Української народної партії

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-01-2013 0:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100