16.04.2024 15:17 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Регіонал Царьов придумав як захистити малий бізнес від монополії супермаркетів

Нардеп від Партії регіонів Олег Царьов зареєстрував законопроект, який пропонує обмежити функціонування торговельних мереж на території всіх населених пунктів.

Як повідомляється, в межах міста зможуть працювати тільки продовольчі або змішані магазини (продукти харчування і непродовольчі товари) загальною площею до 300 кв. м. Універсами, супер-і гіпермаркети планується винести за межі населених пунктів не менше ніж на 5 км.

«У них буде обмежений графік роботи: покупці зможуть купити товари лише з понеділка по суботу і тільки з 9.00 до 20.00. Неділя та святкові дні мають стати обов'язковими вихідними. Режим роботи цих закладів будуть на свій розсуд міняти місцеві органи влади», — йдеться в повідомленні.

У торгових мереж буде перехідний період для «перепрофілювання приміщення або реконструкції продовольчого магазину» — їм нададуть рік з моменту вступу в силу запропонованого законопроекту, якщо він все ж буде підтриманий парламентом.

Така реформа, пояснює Царьов, необхідна для розвитку малого і середнього бізнесу, так як зараз великі мережі знищують його.

Крім того, законопроектом встановлюються і більш жорсткі умови взаємовідносин між торговельними мережами та постачальниками.

Термін розрахунків за товар повинен становити не більше 45 днів, взаємозаліки між ними заборонені, як і включення в договір поставки товару яких-небудь послуг з реклами продукції, що поставляється. Передбачено і обмеження по торговельній націнці, яка до кінця 2013 року не повинна перевищувати 20%, а з 1 січня 2014 року — 15%, пише видання.

Також торговельна мережа не буде мати права займати більше 10% всіх торгових площ конкретного міста, селища та району, а також не зможе продати більше ніж 10% продовольчих товарів, реалізованих на такій території. Частка продукції, випущеної під торговою маркою мережі, не зможе перевищити 10% відповідної групи товарів, що продається в мережі.

Крім того, в обсязі всього роздрібного товарообігу вітчизняна продукція повинна буде займати не менше 80%.

За порушення всіх запропонованих норм передбачені штрафи у розмірі 20% від обсягу реалізованих за минулий рік продовольчих товарів. Всі великі магазини в обов'язковому порядку повинні будуть мати парковки.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-01-2013 11:13 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100