29.03.2024 15:23 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Бахматюка набрехали про арешт майна Максимова

На фото Сергій Максимов

На сьогоднішній день відсутня Міжнародна угода між Україною і Великобританією про надання правової допомоги, тому будь-яке рішення Лондонського суду прямої дії на території України не має.

Про це заявив екс-глава VAB Банку Сергій Максимов, повідомляє «Економічна правда».

«Публічні заяви про арешт мого майна, як і всі звинувачення на мою адресу — лише спосіб відвести увагу від проблем у VAB Банку, які використовуються при кожному випадку», — заявив Максимов.

Максимов зазначає, вся ця чергова історія з високим судом Лондона — такий же фарс, як і всі попередні.

«Ймовірно, вони намагаються створити штучний скандал на тлі позапланової перевірки НБУ, яка проводиться сьогодні у VAB Банку і перевіряє явні порушення при видачі кредитів структурам Бахматюка у розмірі 5 млрд гривень (рівно стільки банк за завищеними ставками залучив від населення)», — говорить Максимов.

Екс-глава банку зазначає, що можливо, це якось пов'язано зі збитковістю банку, яка під керівництвом Мальцева в 2011 році становила 600 млн гривень, а в 2012 році досягла 700 млн гривень.

«За цим показником VAB банк займає сумне перше місце. А можливо, необхідно відвернути увагу від наслідків перевірки Нацбанком, яка виявила валютні спекуляції та переведення у готівку валюти за фальшивими паспортами. Подій в банку відбувається багато, що саме стало причиною нової інформаційної кампанії проти мене сказати складно», — говорить він.

Нагадаємо, 17 січня стало відомо, що вищий суд у Лондоні ухвалив рішення про арешт майна міноритарного акціонера, а раніше глави наглядової ради «ВіЕйБі Банку» (VAB Банк) Сергія Максимова на забезпечення позову української фінустанови.

Як відомо, український бізнесмен Олег Бахматюк на початку жовтня 2011 повідомив про укладення опціонної угоди про покупку мажоритарної частки в «ВіЕйБі банку», який входить до тридцятки найбільших банків України.

Як повідомлялося, 22 грудня 2011 правоохоронці затримали засновника VАB банку Сергія Максимова. Це сталося під час святкування новорічного корпоративу.

Раніше Максимов і Бахматюк (власник «Авангарду» та співвласник VAB Банку) звинуватили один одного в виведенні грошей з банку і недружньому ставленні один до одного.

Відзначимо, що на сьогодні Мальцев займає посаду голови правління VAB Банк, а Бахматюк є власником банку «Фінансова ініціатива».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-01-2013 15:44 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100