23.04.2024 15:47 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Лутковська замість прав людини захищає права корумпованих прокурорів та суддів

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська виступає категорично проти будь-якого тиску на судову гілку влади. Про це Лутковська заявила в ефірі «5 каналу», відзначивши, що не бачить підстав для втручання в судовий процес.

Вона підкреслила, що в процесі у справі Павличенків є представник омбудсмена, який відстежує всі події, але не втручається і не чинить тиску на суд.

«Щодо оцінки судових рішень та акцій на підтримку: мені здається, що є певний тиск на суд. А я категорично проти будь-якого тиску на судову гілку влади, чи то з боку Уповноваженого, чи з боку суспільства, яке висловлює підтримку тій чи іншій особі», — заявила Лутковська.

Нагадаємо, що 31 січня 2013 року під час судового засідання син Дмитра Павличенка Сергій заявив, що його змусили підписати зізнання про співучасть у вбивстві. Павличенко стверджує, що його катували співробітники УБОЗу.

На початку жовтня Дмитро Павличенко був засуджений до довічного ув’язнення, а його син Сергій Павличенко — до 13 років позбавлення волі за вбивство судді Шевченківського райсуду Сергія Зубкова. На думку слідства, мотивом убивства стало рішення судді про виселення сім’ї Павличенків з квартири і знесення прибудови до будинку. Вже після вироку Вищий спеціалізований суд скасував рішення судді Зубкова про знесення прибудови, оскільки перша апеляційна інстанція не взяла до уваги, що сім’я мала на неї дозвіл.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-02-2013 14:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100