20.04.2024 08:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Стали відомі подробиці продажу Інтера

Екс-перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський вирішив продати найбільшу в Україні медіагрупу «Інтер» підприємцеві Дмитру Фірташу через фінансові і політичні причини.

За словами Хорошковського, містити витратний медіапроект йому зараз не до снаги, однак як стверджують джерела «Комерсант Україна», пов'язують це рішення з можливим тиском на нього після того, як «Інтер» став критикувати роботу держорганів. Сам Хорошковський нібито вже залишив Україну.

Власник Group DF Дмитро Фірташ реалізував опціон на покупку 100% акцій UA Inter Media Group — мажоритарного акціонера всіх активів групи «Інтер». Продавцем виступила компанія KH Media Limited, що належить Валерію Хорошковському, а покупцем — GDF Media Limited.

Угода про продаж U.A. Inter Media Group підписано виходячи з оцінної вартості — $ 2,5 млрд. Операція буде закрита після узгодження з Антимонопольним комітетом.

Учасники ринку в якості основної версії продажу каналу називають прагнення убезпечити актив після виниклої конфронтації з прем'єром Миколою Азаровим.

Як відомо, Валерій Хорошковський висловив незгоду з повторним призначенням Миколи Азарова на посаду прем'єр-міністра і відмовився увійти в його уряд.

За даними менеджерів каналу «Інтер», Хорошковський був змушений покинути країну. З кінця грудня, за даними різних джерел, він перебуває у Франції чи Монако.

Як пише газета, зміна власника вже ускладнила роботу каналу.

«Низку проектів заморозили, тому що неясно, хто повинен підписати відповідний бюджет», – зазначає менеджер однієї з продакшн-студій, які працюють з «Інтером».

«Скоро має стати ясно, хто залишить канал. До догляду зараз готуються Алла Липовецька (генпродюсер каналу) і Ярослав Порохняк (гендиректор групи)», – стверджує джерело газети.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-02-2013 12:33 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100