23.04.2024 23:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Позов міністра оборони Лебедєва до журналістки суперечить Європейській конвенції

Незалежна медіа-профспілка України категорично засуджує намагання міністра оборони України Павла Лебедєва стягнути 80 тисяч гривень моральної шкоди з журналіста інформаційного агентства «Новый регион — Севастополь» Яніни Васьковської. НМПУ вважає, що намагання міністра притягнути журналіста до відповідальності у судовому порядку є спробою політичного тиску на автора критичних публікацій з метою створити прецедент, який примусить журналістську спільноту відмовитись від об’єктивного висвітлення діяльності можновладців.

НМПУ нагадує що відповідно до ст.10 Європейської конвенції про захист прав людини та встановленої практики Європейського суду з прав людини найбільшим правовим захистом користуються «звичайні» громадяни, які не мають особливого становища в суспільстві, не є «зірками» спорту, кіно, шоу-бізнесу або не займаються активною політичною діяльністю. Євросуд завжди займає позицію, згідно з якою політик повинен бути більш відкритий для суспільства, оскільки він сам, коли йде в політику, добровільно погоджується на прояв більш пильної уваги до його особистості, способу життя і його дій в будь-яких їх проявах.

Так, у рішенні Євросуду у справі «Нова газета в Воронежі» проти Росії »від 21.12.2012 Євросуд вказав, зокрема, таке:«Суд нагадує про те, що політик, чинний у своїй суспільній якості, неминуче і свідомо виставляє кожне своє слово і вчинок під пильну увагу як журналістів, так і широкої громадськості».

Пан Лебедєв є політиком і тому має бути готовий до пильної уваги до громадської організації «Фонд соціально економічного розвитку м.Севастополя», який ще називають Фондом Лебедєва. А також уваги до повідомлень, які розповсюджуються від імені цієї організації. Незалежна медіа-профспілки України, звертає увагу на те, що повідомлення прес-служби Фонду про придбання для Севастопольської лікарні № 9 певного обладнання, було складено так, що давало всі підстави зробити висновок про те, що новий рентген-апарат придбано за рахунок коштів Фонду Лебедєва.

НМПУ зазначає, що Павло Лебедєв повною мірою скористався наданим законом правом на відповідь. Інформаційне агентство «Новый регион -Севастополь» добровільно та без будь якого редагування оприлюднило офіційну позицію Фонду соціально економічного розвитку м.Севастополя, щодо конфліктної ситуації.

Міністр оборони Павло Лебедєв подав до суду на журналістську ІА «Новый Регион» Яну Васьковську з вимогою про компенсацію моральної на суму 80 тисяч гривень шкоди, завданої йому розповсюдженням, на його думку, недостовірної інформації. Міністр вважає, що інформаційне агентство поширило недостовірну інформацію щодо причетності Фонду соціального розвитку м.Севастополя, патроном якого він є, до придбання нового рентген апарату Севастопольській лікарні № 9.

Нагадуємо, що ІА «Новый Регион» надрукувало інформацію про те, що Фонд Лебедева привласнив собі славу по придбанню для лікарні рентген апарату.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-03-2013 23:11 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100