29.03.2024 02:39 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Держдеп США вбачає у позбавленні мандата Власенка політичну мотивацію

У США стурбованість через останні події в українському парламенті. Ідеться про намагання позбавити мандата опозиційних депутатів.

Держдепартамент у своїй заяві звернув увагу на справу Сергія Власенка, депутата і захисника колишнього прем'єра Юлії Тимошенко.

Американське зовнішньополітичне відомство відзначає, що зусилля для позбавлення Власенка його місця в парламенті «як видається, є політично мотивованими через його зв'язки з Тимошенко».

Держдепартамент також згадав про випадки Павла Балоги та Олександра Домбровського. Український суд у лютому визнав недійсними повноваження цих незалежних депутатів.

США закликали українську владу «шанувати волю українських виборців, висловлену в жовтні 2012 року на парламентських виборах» і закінчити «політично мотивоване переслідування лідерів опозиції та виконувати міжнародні зобов’язання щодо верховенства закону та демократії».

Свою стурбованість справою Власенка вже висловили Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон і європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле.

5 березня 2013 року почалося слухання справи про позбавлення депутатських повноважень Власенка. Під час засідання суд оголосив перерву до до 10.00 середи, 6 березня, для витребування з Печерського районного суду Києва інформації про те, в якому статусі Власенко бере участь у кримінальній справі про вбивство Євгена Щербаня.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-03-2013 10:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100