19.04.2024 08:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Колесніков розтендерив 3,7 млрд гривень держкоштів при реконструкції аеропорту «Бориспіль»

5 березня 2013 року Рахункова палата опублікувала результати аудиту ефективності використання коштів держбюджету на розвиток аеропорту «Бориспіль» в 2009—2012 роках. Відомство прийшло до висновку, що Мінінфраструктури та Нацагентство з «Євро-2012» неефективно використало 3,7 млрд гривень держкоштів при реконструкції аеропорту.

У Рахунковій палаті підтверджують думку багатьох експертів про те, що в будівництві нового терміналу D не було необхідності.

У свою чергу, глава комітету Верховної ради з питань транспорту і зв'язку Борис Колесніков, який курирував підготовку України до проведення Євро-2012, у відповідь заявив журналістам, що експерти Рахункової палати просто не мають достатньої кваліфікації для визначення ефективності роботи аеропорту.

«Всі аеропорти Туреччини і ОАЕ були побудовані „на виріст“. Незабаром „Бориспіль“ передадуть у концесію, це допоможе його розвитку, і пасажиропотік зросте», — упевнений Колесніков.

У прес-службі аеропорту додають, що «горизонт планування» при розвитку аеропортів зазвичай становить 15-20 років, і будівництво «Борисполя» ведеться з урахуванням майбутніх потреб авіакомпаній та пасажирів.

«У 2016 році пасажиропотік через термінал D досягне піку, а до 2020-го пасажиропотік всього аеропорту складе 15 млн осіб», — зазначили в прес-службі.

Крім того, винним у тому, що реконструкція аеропорту була невдало спланована, Колесніков вважає попередній склад Кабміну. Так, будівництво терміналу D почалося ще в 2005 році.

«Коли було створено Мінінфраструктури, 60% роботи по терміналу D вже було виконано — нам необхідно було тільки завершити розпочате», — відзначає Колесніков.

Втім, експерти називають прогноз представників «Борисполя» нереалістичним. Щоб до 2020 року збільшити пасажиропотік удвічі, аеропорт повинен щороку нарощувати його на 13-15%, або на 1 млн людей. Для порівняння, у минулому році пасажиропотік «Борисполя» навіть з урахуванням вболівальників Євро-2012 виріс всього на 5% (0,4 млн чоловік).

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-03-2013 11:04 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100