18.04.2024 12:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За касові апарати підприємці заплатять партнерам Миколи Присяжнюка

ТОВ «Інтерплат», яка буде займатися технічною підтримкою впроваджуваних урядом касових апаратів з електронною стрічкою, належить партнерам по бізнесу міністра агрополітики Миколи Присяжнюка.

Згідно із наказом Мінфіну за погодженням з Міндоходів і НБУ з 1 липня 2013 року для всіх підприємців України змінюються правила застосування касових апаратів, пише газета «Дзеркало тижня. Україна».

150 тис підприємців повинні або змінити всі свої 280 тис касових апаратів, або вставити в них спеціальний чіп для онлайнової передачі даних у податкову.

Крім того за підтримку нової системи доведеться щомісяця платити — близько 100 гривен за кожен апарат.

На поставках нового обладнання зароблять виробники апаратів, на щомісячній підтримці — дві визначені Нацбанком приватні структури — АТ «Українська національна розрахункова картка» («Укркарт») і ТОВ «Інтерплат». Останні будуть забирати зі 100 гривень не менше 30 гривень своєї частки.

Обсяг цього ринку становить 28 млн гривень на місяць (280 тис апаратів по 100 гривень). З них не менше 9 млн потраплять на рахунки двох фірм, обраних Нацбанком без тендерів, зазначає видання.

Реального власника "Укркарт» встановити не вдалося. Справа в тому, що півроку тому структуру придбала інвестиційна компанія «Аваль-брок». У чиїх інтересах — знають лише інвестбанкіри і сам покупець.

Щодо ТОВ «Інтерплат», її власниками є компанія з Британських Віргінських островів — «Личмер інвестментс Корп» і кіпрська «Ipli Holdings».

Згідно з кіпрським реєстром власності, «Ipli Holdings» заснована іншими кіпріотами — «Sykon Holdings».

З'ясувалося, що засновники «Sykon Holdings» «засвітилися» в компанії серйозних фірм влітку 2012 року, коли ТОВ «Малинівський склозавод» виграло тендер на постачання пляшок на президентський лікеро-горілчаний завод у Житомирі.

Засновників у малинців було п'ятеро: троє з Кіпру: «Cipromax limited», «Tayvest limited», «Т.І.С. (Тренд Інвестмент Сістемс)», нідерландська «Clarensteijn b.v.» і ТОВ «Нові інвестиційні технології».

Причому українців може вважати такими ж кіпріотами, оскільки їх засновниками значиться все той же «Т.І.С.».

Так от «Т.І.С.», за даними нещодавнього розслідування «Слідство.інфо», має бенефіціара — міністра агрополітики Миколи Присяжнюка.

Хоча номінально на його місці числиться угорський адвокат Пітер Паллаг.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-03-2013 10:03 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100