19.04.2024 11:47 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За Конституцією вибори мера столиці і Київради треба проводити у 2015 році?

Згідно з Конституцією, вибори мера Києва і депутатів Київської міської ради нині проводити не можна.

Про це розповів заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера в ефірі «Ера-FM».

«Якщо слідувати Конституції, то неможливо зараз у Києві провести чергові вибори як міського голови, так і депутатів міської ради», — сказав Магера.

Водночас, на його думку, вибори в Києві треба проводити.

«Але в даній ситуації чистого правового вирішення як такого немає. Цю ситуацію треба розв'язати виключно постановою парламенту», — зазначив Магера.

Розповідаючи про правові особливості питання, він зауважив:

«Останні чергові вибори у місті Києві відбувалися у 2006 році. Через два роки — у 2008 році — відбулись позачергові вибори як міського голови, так і депутатів місцевої ради. У 2008 році Київрада обиралась на 5 років, а голова на 4 роки. Проте уже в 2010 році були проведені чергові вибори на всій території України, за винятком міста Києва і депутатів Тернопільської обласної ради. Були внесені зміни до Конституції. Визначено, що проводяться чергові вибори депутатів місцевих раз і голів у останнє неділю жовтня п'ятого року повноважень голови чи ради. Але цікавий момент — обраних на останніх чергових виборах. Тобто відлік строку повноважень іде від чергових виборів. Ці зміни до конституції набрали чинності після останньої неділі жовтня, тобто термін повноважень голови і Ради сплинули. Ми отримали патову ситуацію, з юридичного погляду».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-03-2013 9:38 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100005016310599 Yuriy Sholin

    це і є торгівля Україною. і тут партійність ні до чого. простий дешефт...кому скільки це коштувало

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100