17.04.2024 01:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Під Генпрокуратурою за наказом полковника Соцького затримано Михайла Каменєва, Євгенію Закревську, Ігоря Луценка та Михайла Лебедя

На фото полковник міліції Володимир Соцький

Під Генпрокуратурою у Києві на мирній акції на захист правозахисника Дмитра Гройсмана, якого звинувачують у розповсюдженні порнографії, незаконно затримали 4 громадян.

Затримали громадського активіста Ігоря Луценка, одну зі співорганізаторів акції Євгенію Закревську та Михайла Каменєва з «Коаліції за мирний протест», а також стало відомо про затримання Михайла Лебедя.

Активісти знаходяться під головним управлінням Печерського РУ ГУ і намагаються з’ясувати долю затриманих.

Вони також подають звернення стосовно того, що справа проти Гройсмана – це фабрикація і «суцільний цирк».

На самій акції активісти були у костюмах і перуках клоунів та тримали плакати «Припиніть цей цирк».

Акція по суті не розпочалася, її зірвали представники МВС під керівництвом полковника міліції Володимира Соцького. Близько 10 представників «Беркуту» за словами активістки, застосували грубу силу до мітингувальників.

 

 

Як відомо, 18 березня 2013 року у Вінниці відбувається останнє засідання у так званій «порносправі» Гройсмана.

 

 

Правозахиснику пред'явили звинувачення за публікацію у його блозі зображення статуетки чоловіка з фалосом, що лежить на Конституції України.

Крім того, Гройсман звинувачується в розповсюдженні порнографії за розміщене в ЖЖ зображення фалоса поруч із зображенням екс-президента Віктора Ющенка.

Також правозахисник обвинувачується в тому ж злочині, вчиненому повторно, що передбачає до 7 років позбавлення волі.

Окрім того Гройсман обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.301 КК України «Розповсюдження предметів, зображень, творів порнографічного характеру».

Це звинувачення інкримінується Гройсману за розміщення в його ЖЖ посилання на відеоролика про російських політиків та громадських діячів Віктора Шендеровича, Едуарда Лімонова та Олександра Поткіна.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-03-2013 11:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100