28.03.2024 18:27 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Чиновники переплачують за офіційні веб-сторінки сотні тисяч гривень. Фото

Держпідприємство «Укрпошта» відмовилося від версії сайту, на «розкрутку» якого 2011 року витратило 1 мільйон гривень, і замовило розробку нової сторінки ще за 500 тисяч гривень.

При цьому новий сайт знавці ринку оцінюють максимум у 20 тисяч гривень, повідомляє програма «Тендер News» на ТВі.

Журналісти також проаналізували, наскільки «розкрутили» попередній сайт, який обійшовся у мільйон гривень.

Протягом трьох місяців 2011 року макіївська фірма «Експертцентр-М» мала забезпечити щомісяця 16 тисяч переходів на портал «Укрпошти» з головних пошукових систем і соціальних мереж.

Фірма отримала за це 993 тисяч гривень. Виходить, що один клік користувача вартував держпідприємству 20 гривень. При цьому базова вартість такого переходу в інтернеті становить 8 копійок.

Директор компанії з просування сайтів Артем Орлянський прокоментував ТВі: «Таке замовлення коштувало б у межах декількох тисяч гривень. Мова ніяк не йде про мільйони».

За два роки після «просування» сайту ціною в мільйон державних гривень сторінка «Укрпошти» на Facebook зібрала всього 1124 «лайки», а у мережі «ВКонтакті» ще менше — 761. При цьому лише власний штат «Укрпошти» налічує 97 тисяч працівників.

Усі прибутки державного підприємства 2011 року становили 26 мільйонів гривень. Із них один мільйон пішов на «розкрутку» сторінки.

Це не єдиний приклад сумнівного витрачання державних грошей на просування держпідприємств чи органів влади в інтернеті, як дізналися журналісти.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі замовило «розширення» і «належне функціонування» Єдиного порталу адмінпослуг за 450 тисяч гривень.

До справи взявся Державний науково-дослідний інститут інформатизації та моделювання економіки, який розробляв цей сайт. При цьому опитані журналістами працівники ІТ-індустрії з подивом зазначали, що сайт — копія дизайну Windows 8.

 

 

Завершити роботи з наповнення сайту планували до середини грудня минулого року. Однак портал і досі «знаходиться в процесі розробки і тестування». Втім журналістам «Тендер News» у міністерстві повідомили, що 450 тисяч гривень — це ще не остаточна сума.

«450 тисяч – це лише початок для такої масштабної роботи. Ще раз хочу нагадати: інші країни на створення подібних порталів витрачали сотні мільйонів, щоби сайт був зручний для громадян відповідної держави», – розповів перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-03-2013 11:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100