29.03.2024 17:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Регіонали хочуть більшисть у головних комітетах Ради

Партія регіонів вирішила отримати більшість у декількох комітетах Верховної Ради.

Серед іншого, йдеться про комітети з питань європейської інтеграції, з питань податкової й митної політики, а також з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Проект постанови про внесення змін до постанови ВР «Про комітети Верховної ради VII скликання» (№2602) був підготовлений на закритому засіданні регламентного комітету й внесений до парламенту головою комітету Володимиром Макеєнком (ПР).

Ним пропонується в комітет із питань європейської інтеграції ввести депутата Івана Мирного та Інну Богословську (вона замінить депутата Віктора Тихонова й стане заступником голови комітету). Після змін ПР отримає у тому комітеті більшість: 8 із 16 членів і ще 1 – від Компартії.

«Ці ротації не для того, щоб увести в комітет двох великі євроінтеграторів, а щоб посилити позиції ПР. Комітет із євроінтеграції у минулому скликанні був найспокійнішим. Сьогодні його робота дуже політизована, нездорову атмосферу створюють саме представники більшості», — заявила перший заступник голови комітету Ірина Геращенко (УДАР).

Крім того, пропонується перевести Михайла Опанащенка й Станіслава Березкіна з комітету з питань економічної політики до комітету з питань податкової та митної політики. У результаті, за підрахунками регламентного комітету, з 28 членів комітету кількість парламентарів від ПР складе 13, від КПУ – 1, від опозиції – 9, позафракційних – 5.

Із комітету з питань боротьби з оргзлочинністю й корупцією до комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендують перевести Володимира Малишева, після чого 9 із 17 членів комітету будуть представниками Партії регіонів.

У результаті ротацій планується збільшити кількість депутатів від ПР у комітетах із питань охорони здоров'я, з питань екологічної політики, з питань регламенту.

При цьому суттєво зменшиться представництво партії у комітеті з питань державного будівництва й місцевого самоврядування – з 8 до 5. У результаті опозиція складе тут більшість.

Перший заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов запевняє, що ротації пов'язані винятково з побажаннями парламентарів.

В опозиції запропоновані зміни не підтримують.

Перший заступник голови регламентного комітету Андрій Пишний («Батьківщина») написав окрему думку до рішення комітету, назвавши його «протиправним», оскільки у членів комітету не було можливості ознайомитися з проектами рішень по деяких депутатах.

Крім того, за його даними, у результаті ротацій перевищується оговорена у регламенті ВР квота депутатів від однієї політичної сили в окремих комітетах – 47% від загальної кількості членів.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-04-2013 11:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100