25.04.2024 01:09 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ірина Луценко обіцяє дозволити засудженим мати кольорові олівці

Юрій та Ірина Луценко працюють над змінами до Кримінально-процесуального кодексу.

Луценко знає про недоліки системи покарання з власного досвіду. Про це вони розповіли в інтерв'ю телеканалу ТВі.

«Ми серйозно працюємо над цими змінами. І те, що стосується прав самого засудженого, і що стосується прав захисника. І ота неможливість отримати зустріч з захисником, коли людина лікується, перебуває в медичному закладі... Ті обмеження, які переслідували нас там – і права на побачення, дуже-багато обмежень, які нібито формально в самому законі виглядають більш-менш непогано, а що ближче ти занурюєшся в їхні внутрішні документи – накази, правила внутрішнього розпорядку, ці додатки…», — пояснила Ірина Луценко.

Недосконалість, а іноді і абсурдність, законодавства Юрій Луценко збагнув на власному досвіді.

"Засудженим заборонено мати кольорові олівці. А чому? Бо можуть намалювати план втечі! Чому його не можуть намалювати чорним олівцем, — для мене загадка. Але в 1938 році вважалося, що це страшна небезпека. Заборонено мати копірку – щоби засуджений не переписав «секретного донєсєнія» і не відправив через собаку Джульбарса ворогові.

Просто ідіотизм, я в міліції такого ніколи не бачив! Це комічно і трагічно насправді – колосальна система, в якій сидить близько 250 тисяч людей, живе за законами 1937 року.

А чому не міняється? Бо це призводить до можливості комусь пом’якшити за гроші, комусь не пом’якшити за гроші... ", — розповів Юрій Луценко.

Ірина Луценко додала: «Ми читаємо Кримінально-процесуальний кодекс – і я його бачу ну зовсім по-іншому. Ми будемо подавати ці зміни. Розумієте, це не зміна двох речень – це зміна цілої ідеології, повірте».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-04-2013 13:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100