20.04.2024 02:30 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Павло Балога повторно написав заяву про вихід з фракції регіоналів. Документ

Народний депутат Павло Балога, незаконно позбавлений за рішенням ВАСУ мандата, 8 квітня 2013 року написав повторну заяву про вихід з парламентської фракції партії регіонів.

Раніше у грудні минулого року Павло Балога написав заяву про вихід із складу фракції партії регіонів.

З огляду на відсутність документу в секретаріаті ВР, він заявив, що надішле повторну рекомендованим листом.  Балога заявив, що причина затримки у оприлюдненні заяви про вихід із фракції – бажання партії влади позбавити його мандата силами суддів Конституційного суду саме як члена їхньої фракції.

8 лютого Вищий адміністративний суд, порушуючи Конституцію України, позбавив депутатських мандатів Павла Балогу і Олександра Домбровського.

Приводом для такого рішення ВАСУ став позов депутата Верховної Ради VI скликання Юрія Кармазіна, який заявив про фальсифікації виборів в округах №11 (Вінницька область) і №71 (Закарпатська область). Вищий адміністративний суд своїм незаконним рішенням зобов'язав ЦВК провести повторні вибори в цих округах.

Згодом заступник голови ЦВК Андрій Магера заявив, що не бачить легітимного законодавчого механізму для призначення перевиборів в одномандатних округах №11 і №71.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак заявляв, що ініціюватиме звернення народних депутатів до Конституційного Суду у зв'язку з цим рішенням ВАСУ.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-04-2013 22:31 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100