29.03.2024 09:46 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Віце-прем'єр Бойко вважає, що розірвати кабальний газовий контракт Тимошенко неможливо

На сьогоднішній день в України відсутні формальні підстави для того, щоб звернутися до Стокгольмського арбітражу щодо розірвання газових контрактів уряду Юлії Тимошенко.

Про це в інтерв'ю розповів віце-прем'єр Юрій Бойко.

«Контракт прописаний таким чином, що у нас взагалі немає жодних прав. Тобто він підписаний так, що ми весь час всім повинні», — підкреслив він.

Віце-прем'єр розповів про божевільних штрафи, які спочатку були закладені в документі: «Там взагалі був унікальний пункт, що не зрозумілий ні для якої компанії. Про те, що якщо ми беремо менше, при відхиленні закупівлі більш ніж на 4% від місячного обсягу — штраф 150% від суми недобору влітку і 300% взимку. Взагалі безпрецедентна річ, яку ніколи ніде не прописували».

При цьому Бойко зазначив, що для позовів до Стокгольмського арбітражу щодо розірвання контракту немає формальних підстав.

«Тому що ті дикі пункти, на підставі яких можна було піти до суду, були прибрані, коли підписувалися харківські угоди. Я маю на увазі штрафи. А от пункти, які стосуються ціни: сьогодні ціна у нас на кордоні 406 доларів, така ж ціна, або трохи вище, сьогодні на кордоні з Угорщиною, Словаччиною, Польщею і т.д. Так от, якби ціна була на 100 доларів більше (тобто без харківської знижки), то ми б пішли до суду. А оскільки у нас зіставні ціни, тому немає аргументів», — пояснив міністр.

«Інше питання: „Газпром“ на нас заробляє більше, тому що транзит йде через нашу країну. Але, на жаль, для Стокгольмського суду це не аргумент», — додав він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-04-2013 10:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100