25.04.2024 18:39 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Зять Кучми оголосив війну Коломойському і Боголюбову

Віктор Пінчук  подав позов до Високого суду правосуддя в Лондоні проти Геннадія Боголюбова та Ігоря Коломойського.

Позов поданий у зв'язку з порушенням ними контрактних зобов'язань і зобов'язань довірчого управління щодо акцій ВАТ «Криворізький залізорудний комбінат» (КЗРК), повідомляє британська газету The Times.

Пінчук просить суд визнати, що відповідачі тримають акції КЗРК в довірчому управлінні на його користь і вимагає від них передати йому ці акції, а також компенсувати збитки, завдані в результаті невиконання відповідачами контрактних зобов'язань і зобов'язань довірчого управління щодо акцій КЗРК.

Згідно з оприлюдненими даними, в березні 2005 року Пінчук заплатив відповідачам $143 млн за придбання компанії Alcross Commercial Limited (Британські Віргінські о-ви), яка володіла, за твердженням відповідачів, КЗРК, однак Alcross виявилася компанією з нульовим балансом і без активів.

Перед цим підконтрольна відповідачам компанія «Солайм», яка купила КЗРК під час приватизації завдяки наявного в неї пріоритетного права, забезпечила передання підприємства в управління представникам Пінчука восени 2004 року.

Однак у березні 2005 року особи, які, як видається позивачеві, діяли за дорученням відповідачів, здійснили силове захоплення КЗРК і взяли підприємство під свій контроль, а сам актив так і не було передано.

Позивач зазначає, що з 2005 року відповідачі неодноразово підтверджували намір передати йому КЗРК, але кожного разу не виконували своїх зобов'язань. Згідно з наявними даними, позовні вимоги обумовлені підсумками зустріч 4 вересня 2006 року, на якій відповідачі підтвердили, що акції КЗРК перебувають в їхньому довірчому управлінні на користь Пінчука і взяли на себе зобов'язання передати їх йому. Однак, як стало відомо, вони продали 50% КЗРК Рінату Ахметову в 2007 році.

Всі спроби протягом останніх років вирішити справу мирним шляхом не мали успіху, тому Пінчук подав позов до Високого суду Лондона (де проживає Боголюбов, тоді як Коломойський проживає в Женеві).

Згідно з оприлюдненими даними, жодних претензій до Ахметова в позові не висувається, пише газета.

Бізнес-інтереси Пінчука представлені в різних галузях, зокрема у трубно-колісному бізнесі («Інтерпайп»), феросплавах та нафтогазової галузі, їхнє управління об'єднано в інвестиційно-консалтинова групі EastOne.

Боголюбов і Коломойський — давні ділові партнери та співзасновники групи «Приват», що має інтереси в цілій низці галузей, і контролює найбільший в Україні ПриватБанк.

КЗРК реалізує продукцію Єнакіївського метзаводу і Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча. КЗРК наразі керують на партнерських засадах група «Метінвест» і група «Приват». Компанії Starmill Limited належить 99,88% його акцій.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-05-2013 13:09 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100