25.04.2024 17:52 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Українська гельсінська спілка вимагає звільнення міністрів Захарченка і Козака

Українська гельсінська спілка вимагає у своєму зверненні негайної відставки голови МВС Віталія Захарченка і міністра інфраструктури Володимира Козака, як осіб, що «компрометують українську державу».

Правозахисники заявили, що факти обмеження органами виконавчої влади свободи пересування й свободи мирних зібрань не мали ніяких правових підстав і є чистим свавіллям: «Фактично країна зіштовхнулася в ці дні з неоголошеним надзвичайним станом, з масовими репресіями по відношенню до політичної опозиції».

«За останній тиждень засоби масової інформації рясніють повідомленнями про те, як у Луганську, Запорожжі, Дніпропетровську, інших містах України міліція разом із транспортною службою перешкоджали вільному переміщенню громадян до  Києва», — йдеться у зверненні.

Ці незаконні дії влади мали своє продовження — ескалацію свавілля і насильства під час проведення акції протесту в Києві, у тому числі бійки, побиття журналістів, зазначають правозахисники. Присутні при цьому підрозділи міліції не забезпечили право громадян на мирні збори, їх безпеку.

В УГС зазначили, що правові інститути стрімко деградують: «Суди, правоохоронні органи фактично перетворилися в сервісну службу «правлячої партії»

«Необхідна політична воля і єдність для термінового демонтажу цієї недалекоглядної  політики, несумісної з демократичними цінностями Європи. І першим кроком у цьому напрямку має бути негайна відставка міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка і міністра інфраструктури Володимира Козака, які компрометують українську державу», — наголошується у зверненні.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-05-2013 8:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100