23.04.2024 12:59 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

МОЗ Аніщенко купило непридатне обладнання на 53 млн

У 2011 році МОЗ закупило непридатних для використання інкубаторів для немовлят на 53 мільйона гривень на підставі підроблених документів.

Такою є відповідь Генпрокуратури на депутатське звернення заступника голови фракції «Батьківщина» Андрія Іванчука.

Як йдеться в документі, у 2010 році компанія VamedEngineering GmbH & CO KG поставила 85 транспортних інкубаторів для немовлят на загальну суму близько 53 мільйонів гривень.

Упродовж червня-липня 2011 року проводилися клінічні випробування цього обладнання  в Київському міському пологовому будинку №7.

«Службові особи пологового будинку №7…, достовірно знаючи, що вони непридатні для використання у медзакладах без усунення попередньо виявлених випробуванням недоліків, упродовж червня-липня 2011 року підробили документацію з їх клінічних випробувань, до якої внесли завідомо неправдиві відомості про позитивні результати таких випробувань», — сказано у відповіді ГПУ.

«На підставі підроблених документів державною інспекцією з контролю якості лікарських засобів МОЗ 5.08.2011 проведена державна реєстрація вказаних інкубаторів, медичне обладнання внесено до державного реєстру», — сказано у документі.

На даний час ГПУ відкрила кримінальне провадження за вказаним фактом зловживання службовим становищем посадовцями МОЗу та Кабміну в ході здійснення держзакупівель медичного обладнання. Нині триває досудове розслідування.

Як відомо, у період 24 травня 2011 року по 14 лютого 2012 року міністром був Олександр Аніщенко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-05-2013 22:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100