19.04.2024 20:48 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Після медреформи Бахтеєвої незадоволених медициною стало вдвічі більше

Переважна більшість жителів країни — 87% — в цілому не задоволені якістю медобслуговування.

Про це пише ZN.UA з посиланням на дані соцопитування агентства IFAK.

При цьому 32% українців висловили повну незадоволеність якістю державного медичного обслуговування і більше половини жителів країни (55%) стверджують, що швидше не задоволені якістю надання послуг охорони здоров'я.

У цілому задоволені рівнем держмедицини тільки 13% українців, ще 12% — скоріше задоволені. Повну задоволеність медобслуговуванням висловив тільки 1% опитаних.

«Частка тих, хто в цілому задоволений рівнем медицини в порівнянні з результатами дослідження 2011 року значно скоротилася. Тоді задоволені були 34% українців (32% скоріше задоволені і 2% повністю задоволені)», — зазначають автори дослідження.

При цьому не задоволені рівнем медицини у 2011 році були 66% жителів України, з них — 15% повністю не задоволені і 51% скоріше не задоволені.

Разом з тим 47% опитаних вважають, що рівень професійної підготовки та кваліфікація лікарів в Україні в цілому нижче, ніж у лікарів у провідних світових країнах.

Тільки 7% українців вважають, що кваліфікація вітчизняних медиків у цілому вище, а 28% переконані, що професіоналізм українських лікарів нічим не відрізняється від зарубіжних фахівців.

Також 75% українців вважають, що в цілому в Україні використовується устаткування більш низького рівня і якості, ніж у більшості провідних світових країн. 8% українців дотримуються протилежної думки.

При цьому на Південно-сході України 80% опитаних згодні з твердженням про низький рівень та якість українського обладнання (на заході і в центральних регіонах — 68%).

Дослідження проводилося з 26 квітня по 22 травня, було опитано 1000 респондентів у віці від 18 до 60 років. Похибка вибірки становить 3,2%.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-06-2013 7:54 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

  • Олексій Поліщук

    Дитяча смертність підвищилася на 10%, а це значить, що 2 малюки з 10 не вживають після родів, про яке покращеня може йтися? При союзі діти не вмирали від вакцин, тоді у нас була одна з найкращих медицин, але після 20 років адміністративної влади, помаранчевого безумства, і тоталітаризму бюдь-яка система зламається, навіть сама надійна!

  • Наблюдатель

    Медреформу можуть сприймати байдуже лише ті, кому не доводилось лікуватись самому. або лікувати своїх близьких людей. Ті умови, в які нас занурюють клерки від медицини — просто жахливі. Ми бачимо, що вони зробили вже з медициною, і бачимо що роблять далі. Попитали б рядових лікарів, а не жили своїм розумом, який дуже вже далекий від запитів медицини, лікарів та громадян-пацієнтів. Треба, як наполягають коммуністи, скасувати таку реформу і відновити ті стандарти медицини, які були при СРСР, забезпечити фінансування галузі і контролювати його виконання. А поки що ми лише бачимо, як міністри собі купують золоті унітази додому...

  • Степан Негода

    Медицинская реформа на практике принесла дополнительных проблем людям. вот почему красные яро выступают против этой реформы. Её необходимо приостановить, или если не остановить совсем, то хотя бы детально пересмотреть!

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100