29.03.2024 15:05 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Через новий КПК зґвалтована у Врадіївці дівчина не може отримати представника

Причиною сплеску міліцейської злочинності в останні півроку стало введення у дію нового Кримінального процесуального кодексу.

Про це в ефірі 5 каналу заявив журналіст Володимир Бойко.

«Мені здається, що політики не дуже усвідомлюють, що є причиною такого сплеску міліцейської злочинності останні півроку. Це наслідок нового Кримінального процесуального кодексу. Річ у тім, що він позбавив потерпілих будь-яких прав. Зверніть увагу: у дівчини, яку зґвалтували, немає представника. Її допитують вночі, проводять слідчі дії – сьогодні до мене її родичі звертались, щоб знайти того, хто буде допомогати. Тому що до 20 листопада минулого року будь хто, будь-яка дієздатна людина могла брати довіреність і бути представником потерпілого по кримінальній справі, а за новим КПК – це може робити виключно адвокат і виключно на платній основі. Тобто якщо для підозрюваного і обвинуваченого пан Портнов передбачив безкоштовну правову допомогу, то для потерпілого тільки за гроші», – заявив Бойко.

Також він висловив думку, що штурм громадою Врадіївського райвідділу міліції був спричинений зухвалою поведінкою одного з фігурантів справи про звіряче зґвалтування 29-річної мешканки села Ірини Крашкової – капітана міліції Євгеном Дрижаком.

«Я достеменно знаю, що сам штурм був спричинений не, власне, цим диким випадком зґвалтування, а народ обурила саме поведінка Дрижака, який вийшов на ґанок і жестами показував своє ставлення до людей і показував, що йому нічого не буде», – заявив Бойко.

«Я спілкуюсь ледь не щодня з Врадіївським райвідділом, там мені постійно погрожують порушенням кримінальної справи. Чому я це знаю? Я там вже два тижні займаюсь журналістським розслідуванням, оскільки цей райвідділ є активним учасником рейдерського захоплення «Агрофірми Корнацьких», – додав він.

«Це вотчина пана Парсенюка, який до сьогоднішнього дня був начальником обласної міліції. А цей самий Дрижак – це його довірена особа. Власне, Парсенюк рятував свою довірену особу і похресника, який займається участю в рейдерських захопленнях», – заявив Бойко.

«Сам Парсенюк звідти родом, він розпочинав міліцейську кар’єру зі служби у Врадіївському відділі, був начальником цього райвідділу, там у нього довіренні особи. І вони те, що грабували в Первомайському районі, звозили на елеватор у Врадівський район», – додав він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-07-2013 21:30 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100