25.04.2024 17:34 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

В'ячеслав Овчаренко напряму пов'язаний із Януковичем та його сім'єю — Тарас Чорновіл

Новий голова Конституційного суду В'ячеслав Овчаренко буде повністю підконтрольним президенту Віктору Януковичу.

Про це в коментарі журналістам сказав екс-нардеп Тарас Чорновіл.

«Він напряму пов'язаний із Януковичем та його сім'єю. Таке призначення є дурістю, тому що всі розуміють: це занадто відверто людина президента. В опозиції говорять, що Віктор Федорович боїться йти на президентські вибори і хоче поміняти Конституцію та закони в такий спосіб, аби не балотуватися. Це не зовсім правда. Янукович виборів в парламенті боїться ще більше, аніж загальнонаціональних, де можна хоч якось „розвести“ та обдурити. А у Верховній Раді — це занадто дорого і не прогнозовано. Але людям рота не закриєш. Тепер усі будуть казати про боязнь йти на вибори і бажання „через коліно“ зламати Конституцію за допомогою свого придворного хатнього голови Конституційного суду. Там дві третини суддів були повністю готові виконувати його вимоги. То навіщо була така відвертість? Хтось зробив дурну послугу Віктору Федоровичу», — наголосив він.

Чорновіл звернув увагу, що Конституційний суд відрізняється від інших тим, що в ньому не здійснюють звичайне судочинство. «Це наукова установа, яка створює прецеденти у застосуванні права. Коли Овчаренка було подано на суддю КСУ за квотою Партії регіонів, був серйозний скандал. Тому що це був прецедент, коли на таку посаду було обрано людину, яка за своєю сутністю їй не відповідала. Йдеться не про моральні аспекти — чесність, добропорядність, а про те, що там мають бути науковці, спеціалісти з конституційного права. Овчаренко — просто суддя, який цим ніколи не займався. Він може в суді хіба що виконувати якусь функцію. Бо сам творити право він не може», — зауважив колишній депутат.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-07-2013 7:17 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100